Αποχωρεί από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό η VW

2.196 Επισκέψεις στο άρθρο (2/12/2020)

Η Volkswagen ανακοίνωσε πως τερματίζει την λειτουργία του τμήματος Motorsport για να επικεντρωθεί στην κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων.


Η αυλαία πέφτει για το τμήμα Motorsport της Volkswagen καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση της φίρμας, η εταιρεία συγκεντρώνει τις δυνάμεις της για να μεταβεί στην νέα εποχή της ηλεκτρικής κινητικότητας. Αυτό σημαίνει ουσιαστικά ότι τερματίζει όλες τις αγωνιστικές της δραστηριότητες και διαλύει το τμήμα Volkswagen Motorsport GmbH.

Η εταιρεία σημείωσε ότι τα 169 άτομα που εργάζονταν για τη Volkswagen Motorsport GmbH θα ενσωματωθούν στη Volkswagen AG τους επόμενους μήνες. Ο δρ. Frank Welsch, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, είπε: «Η μεγάλη τεχνογνωσία των εργαζομένων στο μηχανοκίνητο αθλητισμό και η γνώση που αποκτήθηκε από το ID.R θα παραμείνουν στην εταιρεία και θα μας βοηθήσουν στην κατασκευή μοντέλων παραγωγής».

Η Volkswagen δήλωσε επίσης ότι η παραγωγή του Polo GTI R5 θα σταματήσει στο τέλος του έτους, αλλά θα υπάρξει «μακροχρόνια προμήθεια ανταλλακτικών για τα Polo GTI R5 και Golf GTI TCR, ώστε οι ιδιοκτήτες να μπορούν να συνεχίσουν να αγωνίζονται με τα μοντέλα αυτά».

Η εταιρεία αφήνει πίσω της μια ισχυρή κληρονομιά που περιλαμβάνει τρεις νίκες στο Rally Dakar με το Race Touareg, τέσσερις τίτλους Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Rally με το Polo R WRC, δύο τίτλους TCR International με το Golf GTI και τρεις τίτλους Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Rallycross με το Polo.

To τέλος της Volkswagen Motorsport συνεπάγεται το κλείσιμο του προγράμματος για το ID.R. Το ηλεκτρικό των υψηλών επιδόσεων έχει σημειώσει πολλά ρεκόρ σε διάφορες τοποθεσίες, όπως το Pikes Peak και το Nürburgring.
 

Mercedes
RENAULT