«Πάρτε εσείς ηλεκτρικά, εγώ θα πάρω βενζινάρα!»

4.269 Επισκέψεις στο άρθρο (7/6/2021)

Γιατί τώρα είναι η σωστή στιγμή για να κάνεις την αγορά της ζωής σου;

Έχουμε 10 χρόνια ακόμη για να ξεκινήσουν τα ηλεκτρικά να καπελώνουν τα συμβατικά. Μέχρι το 2035 σίγουρα θα πωλούνται ακόμη και συμβατικά μοντέλα. Και είναι σίγουρο πως μέχρι το 2040 τα αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης θα έχουν ακόμη θέση στους δρόμους. Ποιός βιάζεται να πάρει ηλεκτρικό, όταν τώρα είναι η καλύτερη στιγμή για βενζινοκίνητο;

Σκέψου το απλά. Σήμερα τα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα είναι στη καλύτερη φάση της 100χρονης ιστορίας τους. Ποτέ άλλοτε δεν μπορούσες να αγοράσεις τόσα πολλά άλογα σε τόσα λίγα κυβικά, με τόσο χαμηλή κατανάλωση, τόσο υψηλή απόδοση και ροπή και απίστευτη αξιοπιστία.

Αν ένα μοντέλο του 2001 σήμερα, είκοσι χρόνια μετά, το έχεις ακόμη σαν καινούργιο, είναι σίγουρο ότι το ίδιο θα ισχύει και για ένα φετινό μοντέλο το 2041. Με τη διαφορά πως τα βενζινοκίνητα σήμερα είναι πολύ καλύτερα από ότι μαρτυρούν τα 20 χρόνια διαφοράς τους με τα μοντέλα του 2001.

Όσο λοιπόν η αγορά βράζει από τα ηλεκτρικά, τις επιδοτήσεις, και τις πρίζες που ακόμη ψάχνουμε που θα μπουν, αυτή τη στιγμή μπορείς να κάνεις την αγορά της ζωής σου. Ένα αυτοκίνητο που θα κρατήσεις είκοσι χρόνια από επιλογή, όχι από ανάγκη. Ένα αυτοκίνητο που θα το κρατήσεις για σένα και τα παιδιά σου, όταν όλα τα άλλα γύρω του θα είναι σαν το VW ID3.

Αν υπήρχε μία στιγμή να «ξηλωθείς» για αυτοκίνητο, αυτή είναι η σωστή. Με σκοπό να το κρατήσεις καιρό, και ακόμη περισσότερο να το κρατήσεις σαν μύγα μέσα στο γάλα, σαν το μοντέλο που σε δέκα χρόνια θα γυρίζει όλα τα κεφάλια των νοσταλγών της καλύτερης εποχής της βενζινοκίνητης αυτοκινητοβιομηχανίας. Και υπάρχουν πολλά.

Σκέψου εσύ πως γυρίζεις σήμερα να δεις και να ακούσεις μία Alfa Romeo 75. Ή και μία 156. Δες πως γυρνάς να δεις ένα Peugeot 306 GTI ή ακόμη και ένα «απλό» 206 1,4 δεκαεξαβάλβιδο. Μπορεί ακόμη αυτά τα μοντέλα να χάνονται σε πολλά άλλα ανάμεσά τους, όμως αυτό που θα αγοράσεις εσύ σήμερα, σε δέκα ή δεκαπέντε χρόνια θα ξεχωρίζει και στην όψη, και (κυρίως) στον ήχο.

Αυτό το μοντέλο ψάχνω να αγοράσω σήμερα. Το βενζινοκίνητο της ζωής μου, που θα το χαίρομαι όταν οι άλλοι το ζηλεύουν. Κάνω καλά; Και εσύ τι θα ψωνίζατε για να το έχετε παρακαταθήκη για το μέλλον;

Hyundai
OPEL