5 φωτογραφίες »

Ασφαλώς... Fiesta

42.097 Επισκέψεις στο άρθρο (12/5/2020)

Το όμορφο αισθητικά και ξεχωριστό οδηγικά Ford Fiesta διακρίνεται επιπλέον και για τα προηγμένα τεχνολογικά συστήματα που ενσωματώνει και που είναι σε θέση να προστατεύσουν τους επιβάτες του σε περίπτωση ατυχήματος…

 
Με τεχνολογίες μεγαλύτερων κατηγοριών
To Ford Fiesta διαθέτει μια πληθώρα προηγμένων συστημάτων που προέρχονται από τις μεγαλύτερες και ακριβότερες κατηγορίες οχημάτων τα οποία του προσδίδουν εξαιρετικά χαρακτηριστικά ενεργητικής ασφάλειας.

Με τη βοήθεια 2 καμερών, 3 ραντάρ και 12 αισθητήρων, το Fiesta «σκανάρει» το δρόμο εμπρός του σε απόσταση έως και 130 μέτρων. Μέσω αυτών, το Fiesta υποστηρίζει μια σειρά από συστήματα ασφαλείας, όπως το σύστημα προειδοποίησης και αποφυγής σύγκρουσης με άλλο όχημα ή και πεζό (Active City Stop). Το σύστημα αυτό υπολογίζει συνεχώς την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα και αν ανιχνεύσει απότομη μείωση της απόστασης με αυτό, επεμβαίνει μέχρι την ταχύτητα των 30 χλμ./ώρα αυτόματα στο σύστημα πέδησης.

Πέραν αυτού, το Fiesta διαθέτει και σύστημα που προειδοποιεί τα οχήματα που ακολουθούν σε περίπτωση απότομου φρεναρίσματος, ενώ η αποτελεσματικότητα πέδησής του ενισχύεται και από το σύστημα έκτακτης υποβοήθησης πέδησης (EBA) που ενσωματώνει και το οποίο εξασφαλίζει την μέγιστη ικανότητα φρεναρίσματος, ανιχνεύοντας την πίεση που ασκεί ο οδηγός στο πεντάλ του φρένου.

5 αστέρια στο EuroNCAP
Το ασφαλές προφίλ του Fiesta ενισχύεται και στο κομμάτι της παθητικής ασφάλειας διαθέτοντας πλούσιο εξοπλισμό αλλά και δομικά στοιχεία που του επιτρέπουν να προστατέψει στο μέγιστο βαθμό τους επιβάτες του σε περίπτωση ατυχήματος.

Αρχικά, εφοδιάζεται με μετωπικούς και πλευρικούς αερόσακους αλλά και με αερόσακους οροφής, ενώ δομικά το πλαίσιό του είναι ενισχυμένο σε καίρια σημεία με ατσάλι βορίου. Επιπλέον διαθέτει ζώνες ελεγχόμενης παραμόρφωσης που απορροφούν αποτελεσματικά την ενέργεια σε περίπτωση μετωπικής και οπίσθιας σύγκρουσης, ενώ οι δοκοί ασφαλείας στις πόρτες προστατεύουν σε περίπτωση πλευρικής σύγκρουσης διαθέτοντας επιπλέον και αισθητήρες πίεσης για άμεση ενεργοποίηση των συστημάτων του.

Κάθε Fiesta λοιπόν είναι σε θέση να προστατέψει στο μέγιστο βαθμό τους επιβάτες του σε περίπτωση ατυχήματος, κάτι που έχει επιβεβαιωθεί και από τις δοκιμές του Ανεξάρτητου Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας (Euro NCAP). Εκεί το Fiesta απέσπασε την κορυφαία διάκριση με 5 αστέρια και υψηλά ποσοστά επιτυχίας σε κάθε δοκιμασία.

Hyundai
4green