Ασφυκτιά το κέντρο της Αθήνας από τα τουριστικά λεωφορεία

2.172 Επισκέψεις στο άρθρο (4/4/2024)
Ασφυκτιά το κέντρο της Αθήνας από τα τουριστικά λεωφορεία

- Η τουριστική περίοδος δυσχεραίνει το κυκλοφοριακό
- Επικίνδυνη η στάση της Ακρόπολης για την κυκλοφορία
- Οι θέσεις στάθμευσης των τουριστικών χάνονται τα ΙΧ
- Χωρίς θέση στάθμευσης η Πινακοθήκη
- Τα σημεία στάθμευσης που θέσπισε ο Δήμος Αθηναίων για τα τουριστικά λεωφορεία

Η τουριστική περίοδος δυσχεραίνει το κυκλοφοριακό

Η οδήγηση στο κέντρο της Αθήνας ουδέποτε αποτελούσε ευχάριστη εμπειρία για τους οδηγούς. Πολλά είναι τα κυκλοφοριακά προβλήματα που ταλανίζουν σε καθημερινή βάση όσους αξιοποιούν τους δρόμους του κέντρου, με συχνότερο φαινόμενο, την υπεραριθμία οχημάτων. Όμως, όσο η τουριστική περίοδος πλησιάζει την εντονότερη σε κίνηση περίοδό της, τα προβλήματα πολλαπλασιάζονται ελέω των πολυάριθμων τουριστικών οχημάτων.

Επικίνδυνη η στάση της Ακρόπολης για την κυκλοφορία

Όπως παρουσίασε το ρεπορτάζ στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, οι οδηγοί τουριστικών οχημάτων και λεωφορείων γνωστοποίησαν παράπονα με τις συνθήκες υπό τις οποίες καλούνται να ανταπεξέλθουν. Κάποιες από τις πιο πολυσύχναστες στάσεις, όπως αυτή της Ακρόπολης στο θέατρο της Δόρας Στράτου, διαθέτουν στάσεις σε επικίνδυνα σημεία για τους χρήστες του οδικού δικτύου.

Οι θέσεις στάθμευσης των τουριστικών χάνονται τα ΙΧ

Επιπρόσθετα, μεγάλο «πονοκέφαλο» προκαλούν στάσεις όπως αυτή στην Λεωφόρο Αθηνών. Οι οδηγοί των τουριστικών οχημάτων αναγκάζονται να αφήσουν τους τουρίστες και να αναζητήσουν θέση στάθμευσης σε ακτίνα που φτάνει τα 5 χλμ.! Σύμφωνα με τις καταγγελίες, οι θέσεις «χάνονται» από τους οδηγούς των ΙΧ.

Χωρίς θέση στάθμευσης η Πινακοθήκη

Παρόμοιο είναι και το σενάριο που απασχολεί στάσεις παρόμοιου ενδιαφέροντος, όπως επί της Συγγρού και της Βούρβαχη, όπου κι εκεί οι θέσεις έχουν καταληφθεί από οδηγούς ΙΧ. Ακόμη, ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί το ότι το ρεπορτάζ κάνει λόγο για απουσία θέσεων στάθμευσης σε υψηλά επισκέψιμους χώρους  όπως η Πινακοθήκη.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Mercedes
test