Xαρακτηριστικό δείγμα Bentley γραφής είναι η απίστευτη λιμουζίνα Mulsanne, που είναι διαθέσιμη και σε έκδοση με μακρύ μεταξόνιο. Ο θρυλικός 6.75 λτ. V8 biturbo κινητήρας αποδίδει 512 άλογα με 1020 Nm ροπής στις 1.750 σ.α.λ.

Το πρώτο SUV στην ιστορία της Bentley και της ultimaite premium κατηγορίας έγινε η Bentayga.

Η έννοια executive λιμουζίνα αποκτά άλλη διάσταση στην Bentley Flying Spur W12S των 635 ίππων…

Η ολοκαίνουργια Bentley Continental GT με W12 Biturbo κινητήρα 635 ίππων, 900 Nm ροπής στις 1.350-4.500 σ.α.λ., 8τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και τετρακίνηση. 0-100 σε 3,7 δλ και τελικη 333 χλμ./ώρα.

Μερικές φορές τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Το χειροποίητο εσωτερικό της Flying Spur είναι ένα κομψοτέχνημα πλήρως διαμορφωμένο με δέρμα από ζώα ειδική εκτροφής, τα οποία δεν έχουν τσιμπήματα από έντομα…

Bentley: Πολυτέλεια, σπορ χαρακτήρας και αγώνες

5.243 Επισκέψεις στο άρθρο

H γκάμα της Bentley σήμερα
- Continental 
- Flying Spur 
- Mulsanne & Mulsanne EWB
- Bentayga


Η ιστορία της βρετανικής Bentley ξεκινά το 1919 με τον μηχανικό Walter Ownen Bentley να κατασκευάζει τον πρώτο κινητήρα για την εταιρεία με πρωτοποριακή τεχνολογία για την εποχή, όπως 4 βαλβίδες ανά κύλινδρο! Στα σχέδια όμως ήταν η κατασκευή ενός σπορ μοντέλου και μετά από 3 χρόνια εξέλιξης, δοκιμών και συμμετοχής σε αγώνες ήρθε το πρώτο μοντέλο παραγωγής. Το 1924 ήρθε η πρώτη νίκη στον 24ώρο αγώνα του Λεμάν, που είχε τέτοια συνέχεια-συνέπεια, που άρχισε να μεγαλώνει τη φήμη της μάρκας. Η ζήτηση για σασί της εταιρείας αυξανόταν και εν μέσω αγωνιστικών επιτυχιών, αλλά και δύσκολων οικονομικά καιρών, το 1931 η Bentley εξαγοράζεται από την αντίπαλό της, Rolls-Royce. Σαν αποτέλεσμα έρχεται το «The Silent Sports Car», που έχει όλα τα στοιχεία του DNA, που ευαγγελίζεται η Bentley: Πολυτέλεια, δύναμη, σπορ χαρακτήρας και αθόρυβη λειτουργία. Με το πέρασμα των χρόνων τα μοντέλα της Bentley συνδέθηκαν με χαρακτηριστικά, όπως η μοναδικότητα, η χρήση των καλύτερων υλικών, η χειροποίητη κατασκευή και το ελίτ αγοραστικό κοινό.

Στις μέρες μας η Bentley εκμεταλλεύεται τους πόρους και την τεχνογνωσία του ομίλου VW, στον οποίο ανήκει από το 1998 και ανανεώνει τη γκάμα της με μοντέλα που την φέρνουν στην κορυφή σε επίπεδα ποιότητας, επιδόσεων και τεχνολογίας. Στη σημερινή γκάμα της Bentley συναντάμε την σπορ κουπέ Continental, τις δύο λιμουζίνες Flying Spur και Mulsanne, αλλά και την SUV Bentayga. Ναι σωστά διαβάσατε, η Bentley έχει πλέον στη γκάμα της και SUV, το οποίο διατηρεί ακέραια τα κορυφαία χαρακτηριστικά πολυτέλειας, τεχνολογίας, επιδόσεων και μοναδικότητας δίνοντας αυτοπεποίθηση για το μέλλον της ευγενούς φίρμας. Όλα τα μοντέλα της Bentley είναι διαθέσιμα κατόπιν παραγγελίας στη χώρα μας από την Kosmocar AE.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

test center
SEAT