Όπως και τα υπόλοιπα μοντέλα της Aston Martin, έτσι και το 4θυρο κουπέ της, η Rapide, είναι διαθέσιμη σε άκρως σπορ έκδοση AMR και αγωνιστική AMR Pro.

Με 510 άλογα από τον 4λιτρο biturbo V8 κινητήρα, η νέα Aston Martin Vantage επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ./ώρα σε 3,7 δλ.

Κομψότητα, πολυτέλεια, κορυφαία υλικά κατασκευής και απίστευτη προσοχή στη λεπτομέρεια χαρακτηρίζουν την σχεδόν χειροποίητη καμπίνα μιας Aston Martin.

Η Valkyrie είναι ουσιαστικά ένα ανθρακονημάτινο διθέσιο hypercar με καταβολές από… μονοθέσιο μιας και έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με τη Red Bull. Συνδυάζει έναν V12 6,5 λίτρων ατμοσφαιρικό κινητήρα από την Cosworth με ένα ηλεκτρικό μοτέρ ενώ η συνολική απόδοση του αυτοκινήτου λέγεται ότι ξεπερνά τα 1.100 άλογα.

H Aston Martin έχει συνδέσει το όνομά της με τις ταινίες του μυθικού πράκτορα 007 με αρχή την DB5 στην ταινία «Ο χρυσοδάκτυλος». Εδώ η τελευταία εκδοχή της Vanquish, που είχε εμφανιστεί στο «Πέθανε μια άλλη μέρα», με 6λιτρο V12 κινητήρα 600 ίππων…

Η Aston Martin DB11 V8 αποτελεί υψηλό δείγμα γραφής για το πως συνδυάζεται ιδανικά o σπορ χαρακτήρας και η πολυτέλεια. Με 510 άλογα παρακαλώ…

Aston Martin: Το όνομά της είναι Μartin, Αston Martin

5.241 Επισκέψεις στο άρθρο

H γκάμα της Aston Martin σήμερα
- Vantage
- DB11 Coupe & Volante
- Rapide S
- Vanquish S & Zagato
- Valkyrie


Πίσω στο μακρινό 1913, ο Lionel Martin και ο «ανήσυχος» μηχανικός Robert Bamford ίδρυσαν την εταιρεία Bamford & Martin, η οποία τελικά μετονομάσθηκε σε Aston Martin, με αφορμή μια μεγάλη αγωνιστική επιτυχία του Bramford στο Aston Clinton Hillclimb, όπου η εταιρεία έδωσε τα πρώτα αγωνιστικά δείγματα γραφής. Από την πρώτη στιγμή οι αγώνες, η σχετική τεχνολογία και το κυνήγι των επιδόσεων στιγμάτισαν το DNA της Βρετανικής φίρμας. Μετά το τέλος του Β` Παγκοσμίου Πολέμου και μετά από εξαγορές και πτωχεύσεις, η Aston Martin πέρασε στα χέρια του David Brown, που εντυπωσιάστηκε μετά από μια βόλτα με μια Aston Atom. Μετά ξεκίνησε η εξέλιξη της την σειράς DB (τα αρχικά του ιδιοκτήτη), η οποία έμελε να απογειώσει τη φήμη της βρετανικής φίρμας. Το 1959 μια DBR1 κέρδισε τον θρυλικό 24ώρο αγώνα του Λεμάν. 

Τα μοντέλα της Aston Martion κατάφεραν να γίνουν γνωστά για το στυλ και την ποιότητα που προσφέρουν, καθώς βέβαια και για την συμμετοχή τους σε αρκετές ταινίες με πρωταγωνιστή τον James Bond ή αλλιώς τον πράκτορα 007. Η βρετανική φίρμα κατάφερε να αντέξει στον χρόνο, αλλά και στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπισε κατά καιρούς, χάρη σε αλλαγές του ιδιοκτησιακού της καθεστώτος (κάποια στιγμή πέρασε και από τα χέρια του Έλληνα εφοπλιστή Πίτερ Λιβανός πριν καταλήξει στην Ford παρουσιάζοντας τότε αύξηση σε πωλήσεις και παραγωγή). Σήμερα μερίδιο της Aston Martin ανήκει και στον γνωστό από την F1 και το WRC, ιδιοκτήτη της Prodrive, David Richards. 

Κυρίως όμως η Aston Martin άντεξε γιατί τα μοντέλα της ανέκαθεν ήταν ξεχωριστά χάρη στο συνδυασμό κομψότητας, σπορ χαρακτήρα, συγκλονιστικών επιδόσεων και υψηλής τεχνολογίας. Φυσικά μόνο τυχαίο δεν είναι πως αποτελεί επιλογή της βρετανικής Βασιλικής οικογένειας…

Η Aston Martin επιδιώκει πλέον να κατασκευάζει όλο και πιο «προσωπικά» μοντέλα, δίνοντας την δυνατότητα στους πελάτες να έχουν οτιδήποτε θελήσουν κατά παραγγελία - πάντα όμως σεβόμενη την πολύχρονη παράδοση και το ιδιαίτερο DNA της μάρκας. Η νέα σειρά μοντέλων AMR με ακραία σπορ ή και αγωνιστικό χαρακτήρα τονίζει στο έπακρο την παραπάνω φιλοσοφία.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

TI LINGLONG AGORAZO
skoda