Ψηφιακό σχέδιο του νέου Audi Q3 από την ιστοσελίδα Kolesa.

Ψηφιακό σχέδιο του νέου Audi Q3 από την ιστοσελίδα Kolesa.

Audi Q3: Όλα όσα ξέρουμε για την νέα γενιά του 2025

10.444 Επισκέψεις στο άρθρο (19/2/2024)

- Θα είναι αδελφάκι με το CUPRA Terramar
- LED μπάρα πίσω και εγκοπές στο μπροστινό προφυλακτήρα
- Σύγχρονο εσωτερικό με δύο οθόνες και head-up display
- Έρχεται ως Plug-in υβριδικό, βενζινοκίνητο και diesel

Θα είναι αδελφάκι με το CUPRA Terramar

Η τρίτη γενιά του Αudi Q3 είναι γεγονός και έρχεται το 2025. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες ο όμιλος VW αποφάσισε πως το νέο Q3 θα είναι αδελφάκι με το CUPRA Terramar, θα μοιράζονται δηλαδή την ίδια πλατφόρμα και όχι μόνο. Το δίδυμο θα έχει πολλά παρόμοια χαρακτηριστικά πλην της διαφορετικής τους σχεδίασης μπρος-πίσω και στις πόρτες.

LED μπάρα πίσω και εγκοπές στο μπροστινό προφυλακτήρα

Στα αξιοσημείωτα σημεία του σχεδιασμού του νέου Q3 περιλαμβάνεται η LED μπάρα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου που συνδέει σχεδιαστικά τα πίσω φώτα και οι ορθογώνιες εγκοπές στον μπροστά προφυλακτήρα που ενσωματώνουν έξυπνα τους προβολείς μεσαίας και μεγάλης σκάλας. Ενδιαφέρον είναι επίσης το γεγονός πως η Audi αποφάσισε να διατηρήσει στο νέο Q3 τις κλασσικές χειρολαβές στα χερούλια, έναντι ενός πιο σύγχρονου σχεδιασμού που τα ήθελε ενσωματωμένα με την πόρτα.

Σύγχρονο εσωτερικό με δύο οθόνες και head-up display

Η επόμενη Q3 θα έρχεται με ένα αρκετά πιο ανανεωμένο εσωτερικό, συνδυάζοντας υλικά υψηλής ποιότητας με έναν φουτουριστικό σχεδιασμό. Το νέο μοντέλο θα έρχεται με μια OLED οθόνη που θα λειτουργεί ως ψηφιακός πίνακας οργάνων, μια μεγάλη οθόνη αφής για το σύστημα infotainment στο κέντρο του ταμπλό που θα είναι συμβατή με Apple CarPlay και Android Auto. Ταυτόχρονα το μοντέλο θα διαθέτει και ένα head-up display με επαυξημένη πραγματικότητα που θα προβάλει πληροφορίες πλοήγησης, μεταξύ άλλων.

Έρχεται ως Plug-in υβριδικό, βενζινοκίνητο και diesel

Το επερχόμενο Q3 θα είναι αρκετά μεγαλύτερο σε μέγεθος από το απερχόμενο και θα βασίζεται στην πλατφόρμα MQB Evo του ομίλου Volkswagen, αυτήν που χρησιμοποιεί το νέα VW Tiguan και όπως είπαμε, το CUPRA Terramar. Αναμένεται πως στις εξοπλιστικές επιλογές του νέου Q3 θα περιλαμβάνονται ένας βενζινοκινητήρας 1,5 ή 2,0 λίτρων, ένας diesel κινητήρας 2,0 λίτρων και ένα Plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης με βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρων που θα προσφέρει 268 άλογα. Το τελευταίο θα έρχεται με ένα πακέτο μπαταριών συνολικής χωρητικότητας 19,7 kWh που θα προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία 100 χλμ.

TI LINGLONG AGORAZO
NISSAN