Audi: Τέλος στα μπερδεμένα ονόματα όπως το «35 TDI»

3.163 Επισκέψεις στο άρθρο (19/3/2024)
Audi: Τέλος στα μπερδεμένα ονόματα όπως το «35 TDI»

- Η Audi απλοποιεί τις ονομασίες των αυτοκινήτων της.
- Η αρχή έγινε με το Q8 e-tron και συνεχίστηκε με το Q6 e-tron.
- Θα αφορά όλα τα μοντέλα της Audi.
- Το Α4 θα γίνει Α5 και το Α6 θα γίνει Α7.

Η Audi απλοποιεί τις ονομασίες των αυτοκινήτων της

Το 2017 η Audi είχε προχωρήσει σε ένα νέο τρόπο ονομασίας των μοντέλων προκειμένου να γίνει πιο ευδιάκριτη η διαφορά ανάμεσά τους. Όπως φαίνεται η ίδια η μάρκα δεν έμεινε ικανοποιημένη και έτσι πήρε την απόφαση να αλλάξει και πάλι τις ονομασίες τους. Ως εκ τούτου ονόματα μοντέλων όπως 55 TFSI και το 40 TDI φεύγουν, δίνοντας τη θέση τους σε πιο απλές ονομασίες.

Αλλάζει τον μπερδεμένο τρόπο ονοματοδοσίας του 2017

Θυμίζουμε πως το 2017 η Audi είχε ανακοινώσει πως οι ονομασίες από το Α1 μέχρι το Q7 θα παραμείνουν αναλλοίωτες, αλλά θα χρησιμοποιείται μαζί ένα νούμερο ανάλογα με τους ίππους του αυτοκινήτου. Για παράδειγμα όσα μοντέλα είχαν από 108 μέχρι 128 ίππους θα έχουν το νούμερο 30. Το νούμερο 35 θα εμφανίζεται σε μοντέλα που έχουν απόδοση από 145 μέχρι 159 ίππους, το 40 για μοντέλα μεταξύ 165 και 198 ίππων κτλ. Το νούμερο στην κορυφή ήταν το 70 για μοντέλα πάνω από 529 ίππους.

Η αρχή έγινε με το Q8 e-tron και συνεχίστηκε με το Q6 e-tron

Μετά από μόλις επτά χρόνια, η εταιρεία αποφάσισε να απομακρυνθεί από αυτές τις ασαφείς ονομασίες. Η αρχή έγινε με Q8 e-tron και συνεχίστηκε με το Q6 e-tron που αποκαλύφθηκε τελευταία. Ως εκ τούτου στο πίσω μέρος των Audi από δω και στο εξής δε θα βρίσκουμε αριθμούς όπως 55 TFSI ή 40 TDI, καθώς δεν χρειάζεται. Αυτό τόνισε και σε δηλώσεις που έκανε στην ιστοσελίδα Auto Express ο Florian Hauser, επικεφαλής πωλήσεων και μάρκετινγκ προϊόντων της Audi για ηλεκτρικά οχήματα. Ως παράδειγμα ο Hauser αναφέρθηκε στο Q6 e-tron τονίζοντας: «Το κανονικό Q6 με τετρακίνηση είναι γνωστό ως Q6 e-tron quattro, η ισχυρότερη έκδοσή του είναι το SQ6 e-tron. Όταν μελλοντικά θα παρουσιάσουμε μία έκδοση με κίνηση στους πίσω τροχούς θα απλά Q6 e-tron. Αυτό που μόνο μπορεί να χρειαστεί να κάνουμε είναι να προσθέσουμε μία λέξη όπως «Performance» για να ξεχωρίσουμε ένα μοντέλο που θα προσφέρεται με πολλές επιλογές μεγέθους μπαταρίας».

Θα αφορά όλα τα μοντέλα της Audi

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι πως το απλοποιημένο σύστημα ονοματοδοσίας δε θα το δούμε μόνο στα επόμενα ηλεκτρικά Audi, αλλά και στα αυτοκίνητα με βενζίνη ή diesel. Ο Florian Hauser είπε στο βρετανικό μέσο πως ονόματα όπως τα 55 TFSI ή 40 TDI θα αφαιρεθούν από το πίσω μέρος των αυτοκινήτων, αλλά από την Audi εξετάζουν έναν θα πρέπει να συμβεί το ίδιο και στους διαμορφωτές ή οποία υλικά μάρκετινγκ υπάρχουν!

Συνέχεια του άρθρου >>>
EUROINS PASXA
Audi