4 φωτογραφίες »

Αυτό είναι το καινούριο Toyota Yaris WRC

3.842 Επισκέψεις στο άρθρο (15/1/2021)

Λόγω των δύσκολων συνθηκών που έχει δημιουργήσει η πανδημία σε ολόκληρο τον πλανήτη, η Τοyota θα πάρει μέρος στο επόμενο πρωτάθλημα του WRC με το προηγούμενης γενιάς Yaris.


Στην αποκάλυψη του νέου αυτοκινήτου με το οποίο θα συμμετάσχει στο επόμενο Πρωτάθλημα του WRC αποκάλυψε η Toyota Gazoo Racing.

H ιαπωνική φίρμα είχε αρχικά σχεδιάσει να συμμετάσχει στην νέα σεζόν με ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο που θα βασιζόταν πάνω στο νέας γενιάς Yaris (μην ξεχνάμε και το GR Yaris που κατασκευάστηκε με DNA από το WRC), ωστόσο η προσπάθεια αυτή σταμάτησε εξαιτίας των δύσκολων συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί από την πανδημία. Αυτό συνεπάγεται πως η Toyota θα συνεχίσει να αγωνίζεται με το αγωνιστικό που είναι βασισμένο στο Yaris της προηγούμενης γενιάς, ωστόσο θα είναι βαμμένο σε νέα χρώματα, όμοια με αυτά που έχει το νέο GR010 Hybrid που θα συμμετέχει στους αγώνες Αντοχής.

Τις τέσσερις τελευταίες χρονιές στο πρωτάθλημα του WRC, με προηγούμενης γενιάς Yaris, η Toyota έχει ανέβει στο μεγαλύτερο σκαλί του βάθρου 17 φορές, κερδίζοντας στο μεταξύ 322 ειδικές διαδρομές. Οι Ιάπωνες έχουν επίσης πάρει το πρωτάθλημα Κατασκευαστών του 2019 και δύο πρωταθλήματα Οδηγών το 2019 και το 2020.

Η μόνη αλλαγή που θα έχει το αυτοκίνητο είναι ότι θα εξοπλίζεται με ελαστικά Pirelli, αφού η ιταλική φίρμα είναι πλέον η μόνη εταιρεία που μπορεί να προσφέρει  τα προϊόντα της στο πρωτάθλημα του WRC.

Όσον αφορά στους οδηγούς, ο Ogier θα συνεχίσει να αγωνίζεται με συνοδηγό τον Ingrassia, o Εvans θα έχει βοηθό τον Scott Martin, ενώ ο Kalle Rovanpera θα έχει δίπλα του τον Jonne Halttunen.
 

Toyota
test center