Οι άνθρωποι της Formula 1 είχαν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου προκειμένου να καταφέρουν να ξεκινήσουν τη σεζόν.

Αυτοί είναι οι 8 πρώτοι αγώνες της F1

3.996 Επισκέψεις στο άρθρο (2/6/2020)

Το συμπυκνωμένο πρόγραμμα 8 ευρωπαϊκών αγώνων ανακοίνωσε η Formula 1. Αυτό περιλαμβάνει διπλούς αγώνες σε Red Bull Ring και Silverstone, κεκλεισμένων των θυρών Grand Prix, αλλά και διάθεση των ανθρώπων του αθλήματος να διοργανώσουν τουλάχιστον 15 αγώνες συνολικά.

Οι άνθρωποι της Formula 1 είχαν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου προκειμένου να καταφέρουν να ξεκινήσουν τη σεζόν για το κορυφαίο πρωτάθλημα στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και πλέον ανακοίνωσαν επίσημα τους πρώτους 8 αγώνες που θα πραγματοποιηθούν για το 2020.
 
Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό και για να αποφευχθούν όσο το δυνατόν γίνεται τα ταξίδια, το ιδιαίτερο αυτό πρόγραμμα περιλαμβάνει διπλούς αγώνες στο Red Bull Ring στην Αυστρία (5 και 12 Ιουλίου) που θα είναι οι δύο πρώτοι. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει ο αγώνα του Hungaroring στην Ουγγαρία (19 Ιουλίου), ενώ έπειτα είναι προγραμματισμένα δύο συνεχόμενα Grand Prix στο Silverstone της Μεγάλης Βρετανίας (31 Ιουλίου και 9 Αυγούστου). Μάλιστα ο δεύτερος θα σηματοδοτήσει την 70η επέτειο της F1.
 
Ισπανία και Βέλγιο θα ακολουθήσουν (Βαρκελώνη 16 Αυγούστου και Σπα 30 Αυγούστου), ενώ οι πρώτοι 8 αγώνες κλείνουν στην Ιταλία και τη Μόντσα στις 6 Σεπτεμβρίου.
 
Αυτοί οι αγώνες σύμφωνα με τη διοργανώτρια αρχή είναι οι λιγότεροι που προσδοκά να πραγματοποιηθούν, καθώς όπως σημείωσε σε επίσημη ανακοίνωσή της: «Λόγω της συνεχιζόμενης ρευστότητας της κατάστασης με τον COVID-19 διεθνώς, θα ολοκληρώσουμε τις λεπτομέρειες του ευρύτερου ημερολογίου και ελπίζουμε να το δημοσιεύσουμε τις επόμενες εβδομάδες με την προσδοκία να έχουμε συνολικά 15-18 αγώνες προτού ολοκληρώσουμε τη σεζόν μας τον Δεκέμβριο».

Τέλος να αναφερθεί πως οι αγώνες θα ξεκινήσουν χωρίς θεατές και ανάλογα με τις εξελίξεις αναφορικά με την πανδημία το συγκεκριμένο ζήτημα θα επανεξετάζεται.
 
Ημ/νια Αγώνας
5 Ιουλίου Red Bull Ring, Austria
12 Ιουλίου Red Bull Ring, Austria
19 Ιουλίου Hungaroring, Hungary
31 Ιουλίου Silverstone, Britain
9 Αυγούστου  Silverstone, Britain
16 Αυγούστου  Barcelona, Spain
30 Αυγούστου  Spa, Belgium
6 Σεπτεμβρίου  Monza, Italy

NEO TRAFIC
moto