Βγήκε στους δρόμους η νέα Countach (+video)
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Βγήκε στους δρόμους η νέα Countach (+video)

2.599 Επισκέψεις στο άρθρο (1/11/2021)

Για κάποιους η νέα Countach αποτελεί μία ευκαιρία της ιταλικής εταιρίας να «μοσχοπουλήσει» αυτοκίνητα στο όνομα του θρυλικού μοντέλου, εκμεταλλευόμενο την ιστορία του. Για κάποιους άλλους θεωρείται ως ένα νέο μοντέλο που αναβιώνει τον μύθο του προγόνου του.

Η απόρριψη από τον σχεδιαστή του θρυλικού μοντέλου

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Παρόλο που ο σχεδιαστής της πρώτης Countach έχει ξεκαθαρίσει πως δεν δέχεται το νέο supercar και δεν έχει καμία σχέση με τον σχεδιασμό της, η LPI 800-4 έχει καταφέρει ήδη να πουλήσει τις 112 μονάδες που θα κατασκευαστούν. Οι εμφανίσεις της σε δημόσιο χώρο παραμένουν μετρημένες στα δάχτυλα, με τελευταία να πιάνεται στον κατασκοπευτικό φακό να βγαίνει δειλά-δειλά στους δρόμους έξω από το εργοστάσιο.

Από το 2022 η παραλαβή των LPI 800-4

Βέβαια το ιταλικό supercar έχει παρουσιαστεί μόνο στο λευκό χρώμα μέχρι στιγμής, με αρκετούς να θέλουν να την δουν σε περισσότερους χρωματικούς συνδυασμούς, όπως συνήθιζε και σε άλλα ιστορικά μοντέλα της. Το εργοστάσιο από την Sant' Agata, έχει ανακοινώσει παραπάνω από 30 επιλογές χρωμάτων, από μωβ μέχρι και λαχανί, με τους πρώτους τυχερούς να τις παραλαμβάνουν στις αρχές του επόμενου έτους.

Τετρακίνητο με 813 ίππους και 0-100 σε 2,8 δευτερόλεπτα

Να θυμίσουμε πως, η νέα Countach LPI 800-4 φοράει τον ατμοσφαιρικό V12 των 6.5 λίτρων που αποδίδει 779 ίππους. Το I στην ονομασία της αναφέρεται στον ηλεκτροκινητήρα των 34 ίππων που εφοδιάζεται, με συνολική ιπποδύναμη να ξεπερνάει τους 813 ίππους, η οποία μεταδίδεται από ένα κιβώτιο 7 ταχυτήτων και στους 4 τροχούς. Με το παραπάνω σύνολο τα 0-100 χιλιόμετρα έρχονται σε 2.8 δευτερόλεπτα, ενώ τα 200 χιλιόμετρα την ώρα σε περίπου 8.6 δευτερόλεπτα και με μία τελική των 353 χλμ/ώρα.

Ποια είναι η γνώμη σου σχετικά με την αναβίωση ενός θρύλου όπως η Countach;
 
Η Countach LPI 800-4 πατάει άσφαλτο
- Ο σχεδιαστής της κλασικής Countach αποφεύγει κάθε ανάμιξη με το design του νέου supercar
- Sold out και οι 112 Countach, με τους πρώτους τυχερούς να τις παραλαμβάνουν  στις αρχές του 2022
- Τετρακίνηση με 813 ατμοσφαιρικούς ίππους και 0-100 σε 2,8 δευτερόλεπτα
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

ford
NISSAN