Βοttas και 1-2 για Μercedes στο Μπακού!

2.952 Επισκέψεις στο άρθρο (28/4/2019)

O Φιλανδός είχε απάντηση σε κάθε πρόβλημα και πρόκληση που του παρουσιάστηκε παίρνοντας μια πανάξια νίκη. Για άλλον ένα αγώνα κυρίαρχη η Mercedes. Δείτε την τελική κατάταξη.

Εμφανής ήταν για έναν ακόμη αγώνα η διαφορά ανάμεσα στην Mercedes και στην Ferrari τόσο στον τομέα της ταχύτητας αλλά και στον τομέα της στατηγικής. Τα «ασημένια βέλη» έκαναν έναν ακόμη ολοκληρωτικό αγώνα και κατάφεραν για τέταρτο συνεχόμενο Grand Prix να κάνουν το 1-2 αρκετά εύκολα, παρά το γεγονός ότι η Ferrari με τον Leclerc προσπάθησε στο πρώτο μέρος του αγώνα να «μπερδέψει» τους μεγάλους αντιπάλους της. Δυστυχώς, οι αποφάσεις που πάρθηκαν στην συνέχεια από την ιταλική ομάδα είχαν για μια ακόμη φορά άμεσα ευνοημένο τον Sebastian Vettel ενώ ο νεαρός Leclerc θυσιάστηκε στην προσπάθεια της ιταλικής ομάδας να διεκδικήσει για τον Γερμανό κάτι καλύτερο από την τρίτη θέση.

Η αρχή του αγώνα δεν έκρυβε εκπλήξεις στις μπροστινές θέσεις με τους Bottas, Ηamilton και Vettel να αποτελούν την πρώτη τριάδα, φτιάχνοντας ο καθένας τους διαφορά ασφαλείας απέναντι στον διώκτη του. O Leclerc ωστόσο την ίδια στιγμή λόγω των πιο μαλακών ελαστικών του κινούταν σε δαιμονιώδη ρυθμό και έφτασε γρήγορα στην πρώτη θέση εκμεταλλευόμενος τα πιτ στοπ των πρωτοπόρων. Σε εκείνο το σημείο ωστόσο η Ferrari βρέθηκε μπροστά στο δίλημμα ή να βάλει νωρίς τον Μονεγάσκο στα πιτς για να διεκδικήσει μετέπειτα κάτι καλύτερο απέναντι στον teammate του και τις δύο Mercedes ή να τον κρατήσει μέσα στην πίστα, ώστε να επωφεληθεί από κάποιο safety car (που τελικά δεν μπήκε ποτέ) ή στην χειρότερη περίπτωση να καθυστερήσει τους Bottas και Hamilton μήπως μπορέσει να επωφεληθεί ο Vettel. Η Ferrari τελική διάλεξε την δεύτερη λύση αλλά τελικά το μόνο που κατάφερε είναι ο Leclerc να χάσει ακόμα και την τέταρτη θέση από τον Verstappen πριν κατάφερει να πάρει τον έναν επιπλέον βαθμό σημειώνοντας το ταχύτερο γύρο του αγώνα.
 
Ο Bottas κατάφερε να μείνει στην πρώτη θέση μέχρι το τέλος παρά την επίθεση που δέχτηκε από τον Lewis Hamilton στους τελευταίους γύρους μετά την λήξη του Virtual Safety Car. Στην τρίτη θέση του podium ανέβηκε ο Vettel κάνοντας έναν σταθερό αγώνα ενώ την 5άδα έκλεισαν όπως είπαμε οι Verstappen και Leclerc. Στις πιο πίσω θέσεις, ο Perez μπορεί να μην ανέβηκε στο βάθρο, όπως τις προηγούμενες χρονιές, αλλά βρέθηκε ψηλά στην 6η θέση, ακολουθούμενος από τις δύο McLaren των Sainz και Norris. H ΜcLaren φαίνεται να εδραιώνεται ως η τέταρτη καλύτερη ομάδα φέτος, κυρίως χάρη στο πολύ αεροδυναμικό της σασί. Την 10άδα έκλεισει ο Κimi Raikkonen με Alfa Romeo.

Mεγάλες απογοητεύσεις στον σημερινό αγώνα ήταν τα δύο Renault αλλά και η Haas που βλέπουν τόσο την McLaren όσο και την Toro Rosso να είναι πιο γρήγορες στα πρώτα Grand Prix της φετινής χρονιάς. Κάκιστη ήταν για έναν ακόμη αγώνα η επίδοση των μονοθεσίων της Williams.

Ο επόμενος αγώνας είναι προγραμματισμένος να γίνει στην Ισπανία στις 10-12 Μαΐου.

Δείτε την τελική κατάταξη
POS DRIVER CAR LAPS GAP
1 Valtteri Bottas Mercedes 51 1h31m52.942s
2 Lewis Hamilton Mercedes 51 1.524s
3 Sebastian Vettel Ferrari 51 11.739s
4 Max Verstappen Red Bull/Honda 51 17.493s
5 Charles Leclerc Ferrari 51 1m09.107s
6 Sergio Perez Racing Point/Mercedes 51 1m16.416s
7 Carlos Sainz Jr. McLaren/Renault 51 1m23.826s
8 Lando Norris McLaren/Renault 51 1m40.268s
9 Lance Stroll Racing Point/Mercedes 51 1m43.816s
10 Kimi Raikkonen Alfa Romeo/Ferrari 50 1 Lap
11 Alexander Albon Toro Rosso/Honda 50 1 Lap
12 Antonio Giovinazzi Alfa Romeo/Ferrari 50 1 Lap
13 Kevin Magnussen Haas/Ferrari 50 1 Lap
14 Nico Hulkenberg Renault 50 1 Lap
15 George Russell Williams/Mercedes 49 2 Laps
16 Robert Kubica Williams/Mercedes 49 2 Laps
- Pierre Gasly Red Bull/Honda 38 Gearbox
- Romain Grosjean Haas/Ferrari 38 Brakes
- Daniil Kvyat Toro Rosso/Honda 33 Accident damage
- Daniel Ricciardo Renault 31 Accident damage
 

PEIRAIOS LEASING
test center