O Ola Κaellenius με τον Lewis Hamilton.

Δεν αποχωρεί από την F1 η Μercedes

2.522 Επισκέψεις στο άρθρο (16/10/2020)

Ξεκάθαρος για το πότε θα αποχωρήσει η Mercedes από την F1 ήταν ο CEO της Daimler, Ola Kaellenius σε δηλώσεις που έκανε σε διεθνή μέσα.


Την παραμονή της Mercedes στην Formula 1 επιβεβαίωσε με δηλώσεις του ο CEO της Daimler, Οla Kaellenius, βάζοντας τέλος στις φήμες πως η ομάδα θα αποχωρήσει από το άθλημα έπειτα από πολλά χρόνια κυριαρχίας.

Ο Kaellenius αποκρίθηκε όταν ρωτήθηκε για το θέμα αυτό: «Έχουμε τόση πρόθεση να φύγουμε από την  Formula 1 όση έχει η Mπάγερν Μονάχου να αποχωρήσει από το ποδόσφαιρο». Με άλλα λόγια, η Mercedes φαίνεται πως θα συνεχίσει να συμμετέχει στην Formula 1, ιδιαίτερα όταν είναι τόσο ανταγωνιστική, έχοντας κατακτήσει 6 συνεχόμενα πρωταθλήματα και ενώ είναι το μεγάλο φαβορί για το έβδομο.

Την ίδια στιγμή, η Daimler αναπτύσσει, σύμφωνα με το Reuters ένα σχέδιο για μειώσει στο μηδέν τους ρύπους που παράγονται από τα μονοθέσια της στην F1 που περιλαμβάνει την χρήση συνθετικών καυσίμων. Παράλληλα, η Mercedes γνωρίζει πως πρέπει να μειώσει το μπάτζετ της αγωνιστικού της τμήματος τα επόμενα χρόνια, για να συμβαδίσει με τους νέους κανονισμούς που θα επιβάλλει η διοργάνωση.

Τέλος, όσον αφορά την παραγωγή αυτοκινήτων, o Kaellenius δήλωσε πως η Daimler είναι πολύ κοντά στο να φτάσει τα όρια ρύπων που έχει θέσει στην Ευρώπη και ότι η επιθετική πολιτική θα συνεχιστεί και τους τελευταίους μήνες του 2020 με την παρουσίαση νέων ηλεκτρικών και υβριδικών μοντέλων.
 

peugeot
NISSAN