• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Δεν μπαίνει στην F1 η Honda το 2021

2.801 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 7/10/2019
 

Η ιαπωνική ομάδα θέλει να συνεχίσει μόνο ως προμηθευτής κινητήρων και μετά το 2021 παρά τους επερχόμενους, πιο φιλικούς προς την συμμετοχή νέων ομάδων, κανονισμούς.

Kαμία πρόθεση να συμμετάσχει στην Formula 1 από το 2021 όταν και θα μπει περιορισμός στο μπατζετ των ομάδων δεν έχει η Honda σύμφωνα με το διευθύνοντα σύμβουλο της Masashi Yamamoto.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά ο ίδιος αποκρίθηκε συγκεκριμένα: «Ξέρουμε πως η διάρκεια στην F1 είναι πολύ σημαντικά. Είμαστε 5 χρόνια παρόντες στην ανάπτυξη κινητήρων και αρχίζουμε να βρισκόμαστε σιγά σιγά σε καλό στάδιο. Όμως αν αρχίσουμε να ασχολούμαστε με το σασί αυτή την στιγμή θα αντιμετωπίσουμε πάλι προβλήματα και αυτό είναι κάτι που δεν το θέλουμε.»

Ο Yamamoto πάντως παραδέχτηκε πως η θέση της Honda αυτή την στιγμή δεν είναι τέτοια που να μπορεί να επηρεάσει το μέλλον του σπορ. Είπε αναλυτικά: «Δεν υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα όταν είσαι απλός προμηθευτής μοτέρ. Πιστεύουμε πως είμαστε πάντως σπεσιαλίστες στο θέμα του κινητήρα και θέλουμε να είμαστε στην κορυφή. Αυτό προσπαθούμε. Θα είμαστε στις συναντήσεις για το μοτέρ και θα συζητήσουμε για τους κανονισμούς. Όσον αφορά τους υπόλοιπους κανονισμούς και τα υπόλοιπα τεχνικά κομμάτια, θα συζητάμε με την Red Bull και την Toro Rosso».

H Ηοnda έχει μεγάλη ιστορία στην F1, κυρίως ως προμηθευτής κινητήρων. Η τελευταία της συμμετοχή ως εργοστασιακή ομάδα ήταν το 2008.
 
 

Tags: HONDA