Διπλή ποινή για Λεκλέρκ & πρόστιμο στη Ferrari

4.705 Επισκέψεις στο άρθρο (14/10/2019)

Ο πιλότος της Ferrari δέχθηκε δύο ποινές από τους αγωνοδίκες, που τον έριξαν μια θέση πιο χαμηλά στην τελική κατάταξη του GP Ιαπωνίας, ενώ και η ομάδα δέχθηκε χρηματικό πρόστιμο. Δείτε τους λόγους που συνετέλεσαν σε αυτή την απόφαση...

Η εκκίνηση του φετινού Grand Prix Ιαπωνίας στην πίστα της Σουζούκα στιγματίστηκε από το πρόωρο ξεκίνημα του poleman, Σεμπάστιαν Φέτελ, και λίγα δευτερόλεπτα μετά από την επαφή μεταξύ Λεκλέρκ και Φερστάπεν που έθεσε τον Ολλανδό εκτός αγώνα. Μετά το τέλος της δράσης στην πίστα της Σουζούκα οι αγωνοδίκες εξέτασαν το συμβάν και αποφάσισαν να δώσουν δύο ποινές στον Μονεγάσκο.

Η πρώτη ποινή των 5 δλ. και οι 2 βαθμοί ποινής στην αγωνιστική άδεια αφορούν την προαναφερθείσα επαφή με τον πιλότο της Red Bull ενώ, η δεύτερη των 10 δλ. επειδή η ιταλική ομάδα δεν τον κάλεσε άμεσα στα πιτς (σ.σ. ο Λεκλέρκ μπήκε στα πιτς μετά από δύο γύρους) για να αλλάξει την σπασμένη αεροτομή του μονοθεσίου, θραύσματα της οποίας εκτοξεύθηκαν στην Mercedes του Χάμιλτον και έσπασαν τον καθρέπτη του μονοθεσίου του. Επιπλέον, η Scuderia Ferrari τιμωρήθηκε με χρηματικό πρότιμο ύψους 25.000 ευρώ.

Κατόπιν των παραπάνω, ο Μονεγάσκος χάνει την έκτη θέση και τους 8 βαθμούς από τον επόμενο Ντάνιελ Ρικιάρντο και πέφτει έβδομος παίρνοντας 6 βαθμούς.

NEO TRANSPORTER
test center