Δοκιμή: MG5 με μπαταρία 61 kWh | Το μοναδικό ηλεκτρικό station wagon

5.844 Επισκέψεις στο άρθρο (12/3/2024)
Δοκιμή: MG5 με μπαταρία 61 kWh | Το μοναδικό ηλεκτρικό station wagon
4 Φωτογραφίες »

- Στην πόλη βγάζει 460 χιλιόμετρα χωρίς φόρτιση
- Έχει στάνταρ μεγάλη οθόνη 10,25 ιντσών & γενικά όμορφη καμπίνα
- Κάνει 33 χιλιάρικα με καλό εξοπλισμό (π.χ. θερμαινόμενα καθίσματα, κάμερα για το παρκάρισμα)
- Με πολλές θήκες και χώρους πίσω για επιβάτες σχεδόν 1,9 μέτρα

Κάνει 33 χιλιάρικα με καλό εξοπλισμό (π.χ. θερμαινόμενα καθίσματα, κάμερα για το παρκάρισμα)

Δοκιμάζουμε το MG5, το μοναδικό ηλεκτρικό station wagon της αγοράς, που έρχεται σε δύο εκδόσεις ισχύος και μπαταρίας. Η «βασική» αποδίδει 170 ίππους και έχει μπαταρία 50,3 kWh (28.300 ευρώ). Εμείς στην διάθεσή μας αυτή με τα 156 άλογα και την μπαταρία των 61 kWh. Με λιγότερα άλογα δηλαδή, αλλά μεγαλύτερη μπαταρία.
 
Το συγκεκριμένο μοντέλο κοστίζει 32.800 ευρώ με επιδότηση, τιμή αρκετά ελκυστική για καινούργιο ηλεκτρικό. Όπως σε κάθε ηλεκτρικό MG, έτσι κι εδώ προσφέρεται 7ετής εργοστασιακή εγγύηση (ή για 150.000 χλμ.) ενώ από εξοπλιστικής πλευράς, η έκδοση Exclusive είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητική (π.χ. κάμερα όπισθεν, είσοδος χωρίς κλειδί, θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα & full σε συστήματα ασφάλειας, θα θέλαμε μόνο clima αντί A/C).

Έχει στάνταρ μεγάλη οθόνη 10,25 ιντσών & γενικά ένα όμορφο σχεδιαστικά εσωτερικό

Κατά τα άλλα, το νέο MG5 είναι πλήρως προσαρμοσμένο στην digital εποχή, έχοντας μία όμορφη σχεδιαστικά και hi-tech τεχνολογικά καμπίνα. Ο στάνταρ εξοπλισμός περιλαμβάνει μία οθόνη αφής 10,25 ιντσών ενώ μπροστά από τον οδηγό βρίσκεται ένας ευανάγνωστος ψηφιακός πίνακας οργάνων 7 ιντσών, στον οποίο απεικονίζονται βασικές πληροφορίες (π.χ. αυτονομία).

Στην πόλη βγάζει 460 χιλιόμετρα χωρίς φόρτιση

Στην έκδοση του MG5 61 kWh που δοκιμάζουμε εδώ, εντός πόλης μπορείς να κινηθείς μέχρι και 460 χιλιόμετρα. Είναι καλό αυτό το νούμερο; Ναι, απαντάμε και σχολιάζουμε πως η μεγαλύτερη μπαταρία είναι σημαντικότερη από τις πιο σβέλτες επιδόσεις. Προτιμάμε δηλαδή περισσότερα χιλιόμετρα παρά κάποια κλάσματα του δευτερολέπτου καλύτερη επιτάχυνση.

Με πολλές θήκες και χώρους πίσω για επιβάτες σχεδόν 1,9 μέτρα

Από εκεί και πέρα, επιλέγοντας ένα station wagon μοντέλο αυτό που σίγουρα ψάχνεις είναι καλούς εσωτερικούς χώρους και πρακτικότητα. Στην περίπτωση του MG5 οι εξωτερικές του διαστάσεις φλερτάρουν με αυτοκίνητα του D segment (μήκος στα 4,6 μέτρα), οπότε λογικό κι επόμενο να ξεχωρίζει για την ευρυχωρία του. Ενδεικτικά θα πούμε ότι στην πίσω καμπίνα ένας επιβάτης ύψους 1,87 μ. θα καθίσει χωρίς περιορισμούς. Πολύ βολική είναι και η δεύτερη μεγάλη θήκη, ακριβώς κάτω από την κεντρική κονσόλα. Ο χώρος αποσκευών είναι στα 479 λίτρα.

Διαβάστε στη συνέχεια του άρθρου την αναλυτική δοκιμή του ηλεκτρικού MG5 των 156 ίππων με την μπαταρία των 61 kWh.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Σελίδα 2Εσωτερικό & χώροι
Σελίδα 3Κινητήρας: Έχει ηλεκτρική αυτονομία από 340 μέχρι 460 χλμ., αν θες βάζεις και σύστημα που φρενάρεις... με γκάζι
Σελίδα 4Οδική συμπεριφορά: Ευέλικτο & ευκολοδήγητο στην πόλη, σταθερό & ευθύβολο εκτός αυτής
Σελίδα 5Η γνώμη μας
Σελίδα 6Μετρήσεις, τεχνικά χαρακτηριστικά & τιμές
CORAL GAS PASXA
fiat