Με τετραγωνισμένο look και χαρακτηριστικές λεπτομέρειες σχεδίασης, φωνάζει την καταγωγής της αλλά και την ιδιότητά της ως εκτός δρόμου εργαλείο.

Το facelift χάρισε στη GLK νέο πίνακα οργάνων, νέο τιμόνι και στρογγυλούς αεραγωγούς.

Η επιλογή των υλικών και η συναρμογή τους ικανοποιούν το μάτι και την αφή, ενώ δεν αφήνουν κανένα θόρυβο να χαλάσει την αίσθηση πολυτέλειας στο εσωτερικό της GLK.

Μετά την ανανέωση, η GLK απέκτησε καινούργια φώτα και προφυλακτήρες με εκτός δρόμου στοιχεία.

Η ανάρτηση εξοπλίζεται στάνταρ με το σύστημα αυτόματης απόσβεσης των αμορτισέρ (Agility Control) που «ισιώνει» τα πράγματα στις στροφές και τις αλλαγές πορείας, βοηθώντας τη GLK να κρύβει το βάρος της και να στρίβει με ακρίβεια και αυτοπεποίθηση.

Από αυτόν τον κινητήρα, κρατήστε τα 500 Nm και τα 6,1 λτ./100 χλμ. μέσης κατανάλωσης και συνδυάστε τα 8 δλ. για το 0-100 με τους 2 τόνους της GLK.

Δοκιμή: Mercedes GLK 250 BlueTEC

31.772 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 11/6/2013

Από τη σχεδίαση μέσα και έξω, μέχρι την τετρακίνηση και τη δομή του κινητήρα, η ανανεωμένη Mercedes GLK ασπάζεται τις παραδοσιακές αξίες που έκαναν αγαπητή τη συγκεκριμένη κατηγορία.

 
Ήταν το 2009, όταν η Mercedes με την παρουσίαση της GLK, αποφάσισε να «κατέβει» κατηγορία στα SUV. Παίζοντας μόνο με μεγάλα αμαξώματα μέχρι τότε, όπως ήταν η ML, η GL και η G-Wagen, η Mercedes έριξε τη GLK στην αρένα των μεσαίων SUV, να κονταροχτυπηθεί με τη δυνατή BMW X3. Το 2012 πέρασε ξώφαλτσα από το νυστέρι, για να αποκτήσει ελαφρώς αναβαθμισμένη εμφάνιση μέσα και έξω, ορισμένες μηχανικές αναβαθμίσεις και, κυρίως, μια πιο οικολογική γκάμα κινητήρων. 

Εμφάνιση: Αυστηρές γραμμές, σύγχρονες λεπτομέρειες 
Σε μία εποχή που τα SUV έχουν «γλυκάνει» προσπαθώντας να το παίξουν συμβατά με μια πιο αστική καθημερινότητα, η GLK φαντάζει απρόσμενα αυστηρή. 

Με τετραγωνισμένο look και χαρακτηριστικές λεπτομέρειες σχεδίασης, φωνάζει την καταγωγής της αλλά και την ιδιότητά της ως εκτός δρόμου εργαλείο. Στη μετά -facelift εποχή συναντάμε έναν νέο προφυλακτήρα μπροστά, με μακρόστενους προβολείς ομίχλης στα άκρα του και χρωμιωμένη πολυγωνική επιφάνεια. Έπειτα, αλλαγμένα είναι και τα εμπρόσθια φωτιστικά, με πιο δυναμική σχεδίαση και με ενσωματωμένα LED ημέρας. 

Φρεσκαρισμένα είναι και τα πίσω φωτιστικά που έχουν στρογγυλέψει ελαφρώς, ενώ ο πίσω προφυλακτήρας έχει και αυτός ανανεωθεί, διαθέτοντας πλέον μια χρωμιωμένη ποδιά που συμβάλλει στο γενικότερο δυναμισμό.

Tags: MERCEDES GLK