" />
  • Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Η Toyota, εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο, διαθέτει τα οχήματα της με σύστημα LPG που εξασφαλίζει όλες τις προϋποθέσεις ποιότητας και αξιοπιστίας της ιαπωνικής φίρμας.

Τα οφέλη του LPG φαίνονται άμεσα στην τιμή που πληρώνει κανείς στο βενζινάδικο (1/2 της βενζίνης).

Στο ποιοτικό εσωτερικό του Auris δεν υπάρχει καμία εμφανής διαφορά με τις απλές εκδόσεις του μοντέλου.

Το σύστημα Multifuel Drive της Toyota είναι προδιαγραφών υγρής έγχυσης καυσίμου, που έχει πλεονέκτημα έναντι των συστημάτων έγχυσης αέριας φάσης.

Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει τη λειτουργία της υγραεριοκίνησης από αυτό το κουμπί στο ταμπλό. Διαφορετικά η εναλλαγή γίνεται αυτόματα, όταν τελειώσει ένα από τα δύο καύσιμα.

Η οπή ανεφοδιασμού βρίσκεται μέσα στο πορτάκι της βενζίνης.

Η δεξαμενή του LPG φιλοξενείται στο χώρο της ρεζέρβας. Αυτή αντικαθίσταται από κιτ επισκευής ελαστικού, ενώ παρέχεται και ειδική θήκη για τη ρεζέρβα.

Στο διαμέρισμα του κινητήρα μόνο το μάτι του τεχνικού θα βρει τις διαφορές.

Δοκιμη: Toyota Auris 1,33 LPG

Διαβάστηκε από 32870 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 3/6/2013

Το πιο προσιτό της γκάμας του Auris, η έκδοση με τον κινητήρα βενζίνης 1,33, αποκτά ξεχωριστό ενδιαφέρον εφόσον εξοπλίζεται με το σύστημα Multifuel Drive LPG της Toyota. Τo δοκιμάζουμε πρώτοι.

 
Η Toyota, εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο, διαθέτει τα οχήματα της με σύστημα LPG που εξασφαλίζει όλες τις προϋποθέσεις ποιότητας και αξιοπιστίας της ιαπωνικής φίρμας. Το προφανές πλεονέκτημα στην περίπτωση του LPG, έχει να κάνει με την οικονομική τιμή του ιδίου του καυσίμου (0,8-0,9 ευρώ / λτ.) και με την επέκταση της αυτονομίας, αφού το αυτοκίνητο πλέον έχει δύο δεξαμενές. Το αυτοκίνητο της δοκιμής είναι το νέο Auris στη βασική έκδοση βενζίνης 1,33, που εξοπλίζεται με το σύστημα διπλού καυσίμου. 

Το σύστημα Multifuel Drive LPG της Toyota
Πρόκειται για σύστημα διπλού καυσίμου που χρησιμοποιεί υγραέριο και βενζίνη. Το σύστημα είναι της ολλανδικής Vialle που είναι μία από τις γνωστότερες εταιρείες κατασκευής συστημάτων του είδους. Το σύστημα του Auris είναι προδιαγραφών υγρής έκχυσης καυσίμου στον κύλινδρο, γεγονός που του δίνει πλεονέκτημα έναντι των συστημάτων εγχύσεως αέριας φάσης. Τα πλεονεκτήματα έχουν να κάνουν με την υψηλότερη απόδοση ενέργειας, τον ακριβή έλεγχο της ροής του καυσίμου (αναλογία αέρα / καυσίμου) που συνεπάγεται καλύτερη ποιότητα καύσης και ακριβέστερο έλεγχο των εκπομπών CO2, μειωμένες φθορές του κινητήρα, ενώ αποτελείται από λιγότερα μέρη, άρα είναι λιγότερο ευπαθές. Αξίζει να σημειωθεί ότι, τα μπεκ ψεκασμού του υγραερίου βρίσκονται πολύ κοντά στους αυλούς εισαγωγής πετυχαίνοντας έτσι, καλύτερη πλήρωση του θαλάμου καύσης. 

Οι διαφορές 
Οπτικά και με κλειστές τις πόρτες κανείς δεν πρόκειται να καταλάβει ότι, το Auris που βλέπει είναι εφοδιασμένο με σύστημα διπλού καυσίμου. Εκτός από το διακόπτη στο ταμπλό, η άλλη διαφορά βρίσκεται κρυμμένη στο πορτάκι της βενζίνης, όπου και έχει τοποθετηθεί, με μεγάλη ακρίβεια, η οπή για τον ανεφοδιασμό του LPG. Η μεγαλύτερη χρηστική διαφορά βρίσκεται στο χώρο αποσκευών. Καθώς η δεξαμενή του LPG έχει, αναμενόμενα, τοποθετηθεί στη θέση της ρεζέρβας, αυτή έχει αντικατασταθεί από ένα κιτ επισκευής ελαστικού. Αν τη χρειάζεστε, θα πρέπει να την πάρετε στην ειδική θήκη που παρέχει η εταιρεία, αλλά τότε δε θα έχετε χώρο αποσκευών. 

Tags: TOYOTA AURIS
 

Αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό VW ID.3

Δοκιμή: Nissan Qashqai diesel

Νέο Scala: Αλλάζει ο χαρακτήρας με ένα όνομα;

ΜΕΓΑΛΗ ΕΡΕΥΝΑ: Το κόστος Service 5ετίας των best seller μικρών

Η κίνηση στους δρόμους

Με 7 διαφορετικές εκδόσεις το νέο Audi A3

Peugeot 208 GT-Line VS VW Polo R-Line

Δοκιμή: Honda Civic Sedan με 182 PS

Tι έχει το Yaris που δεν έχουν οι άλλοι;

Video: Νέα Mercedes-AMG GLC 43 Coupe με 390 PS

Έτσι θα «γυαλίζουν» οι τροχοί

Αμορτισέρ: check ή αντικατάσταση;

Clima vs A/C! Ποιο είναι καλύτερο;

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Ποια αυτοκίνητα είναι για κλωτσιές;

Αγορά / Auto Bild: Δείτε εδώ ποια μοντέλα αποτελούν έξυπνες αγορές!!

Yellow Pages: Ελαστικά - Τιμές - Προσφορές!

Yellow Pages: Λιπαντικά - Προδιαγραφές!

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: To καλύτερο επαγγελματικό αυτοκίνητο !

HONDA: Civic σεντάν με 182 PS από 22.325€

SEAT: Tarraco το νέο μεγάλο SUV της Seat

NISSAN: Έως 1.500 ευρώ έκπτωση στο Qashqai

CITROEN: Reverse Sales και στα SUV

PEUGEOT: Mοναδικές τιμές για όλα τα μοντέλα μέχρι τις 31 Ιουλίου

RENAULT: CLIO από 10.990€ και ...θα σκάσει ο τζίτζικας που δεν μπορεί να το αποκτήσει. Εσύ όμως μπορείς!

περισσότερα »