Πόσο καλό είναι το VW Polo GTI ως μεταχειρισμένο;

Πόσο καλό είναι το VW Polo GTI ως μεταχειρισμένο;

6.736 Επισκέψεις στο άρθρο (24/11/2023)

Τα VW Polo 5ης γενιάς ήταν σε παραγωγή από το 2009 έως το 2017. Η ναυαρχίδα του μοντέλου ήταν το Polo GTI, το οποίο αρχικά είχε κινητήρα 180 ίππων και από το facelift του 2014 και μετά διέθετε μοτέρ με 192 άλογα. Το αυτοκίνητο είναι πλέον αρκετά πιο προσιτό ως μεταχειρισμένο και απευθύνεται στους εραστές της γρήγορης οδήγησης και των επιδόσεων. Αν αναλογιστούμε πως οι πιθανότητες το Polo GTI να έχει «πιεστεί» αρκετά από τους προηγούμενους κατόχους είναι μεγάλες, ήρθε η ώρα να δούμε πόσο αξιόπιστο παραμένει το αυτοκίνητο και πόσο καλή επιλογή αποτελεί για αγορά μεταχειρισμένου οχήματος.


Δοκιμάζουμε ένα VW Polo GTI χρονολογίας 2017, το οποίο διαθέτει τον 1.800αρη κινητήρα με 192 ίππους και DSG κιβώτιο ταχυτήτων.
 
 

Έχει χώρους αντίστοιχους με παλαιότερο Golf και 192 άλογα

Η προτελευταία γενιά του VW Polo διακατέχεται από μεγάλη ευρυχωρία, η οποία είναι αντίστοιχη με πιο παλιά Golf. Στο γερμανικό μικρό πόλης θα ταξιδέψουν άνετα 4 ενήλικες επιβάτες, ενώ το πορτ-μπαγκάζ έχει χωρητικότητα 280 λίτρα.

Το εσωτερικό είναι μοντέρνο και καλοσχεδιασμένο, με τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί να είναι ποιοτικά. Το Polo GTI σε βάζει σε ένα πιο «εμπρηστικό» κλίμα χάρη στα ημι-bucket καθίσματα με το εμβληματικό πλέον καρό μοτίβο των GTI μοντέλων της VW, στο sport τιμόνι και στις κόκκινες ραφές που βρίσκονται διάσπαρτες στην καμπίνα.

Το αυτοκίνητο της δοκιμής μας είναι facelift και μάλιστα από τα τελευταία που κατασκευάστηκαν, αφού είναι χρονολογίας 2017. Ο κινητήρας είναι ο TSI 1,8 λίτρων που αποδίδει 192 άλογα και στη συγκεκριμένη περίπτωση συνεργάζεται με αυτόματο DSG κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη.

Σελίδα 1Δοκιμή μεταχειρισμένου: VW Polo GTI 1.8
Σελίδα 2Πόσο καλό είναι το VW Polo GTI ως μεταχειρισμένο;
Σελίδα 3Καλύτερα τα μοτέρ με ιμάντα χρονισμού και τα χειροκίνητα κιβώτια ταχυτήτων
Σελίδα 4Μπορεί να κολλάει το infotainment και να θέλουν καθάρισμα οι νεροχύτες της ηλιοροφής
Σελίδα 5Τα μεταχειρισμένα VW Polo GTI MK5 έχουν μέση τιμή 14.000 ευρώ
ford
test center