ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Πρώτος ο Rovanpera μετά από συνεχείς ανατροπές
7 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Πρώτος ο Rovanpera μετά από συνεχείς ανατροπές

8.962 Επισκέψεις στο άρθρο (9/9/2023)

Τα πάνω κάτω στην κατάταξη του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023. Τα ελληνικά χώματα δυσκολεύουν τις αναρτήσεις και τα ελαστικά των αγωνιστικών. Μετά από κάμποσες ανακατατάξεις ο Kalle Rovanpera είναι επικεφαλής με διαφορά μεγαλύτερη των 2 λεπτών από τον δεύτερο Dani Sordo. Ο Elfyn Evans κατάφερε να αναρριχηθεί στην τρίτη θέση, ενώ ο Sebastien Ogier έπεσε τέταρτος.

EKO Acropolis Rally 2023: Δεν έλειψαν τα ευτράπελα

Η δράση του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023 μεταφέρθηκε από την Πλατεία Νερού, όπου διεξήχθη ο υπερ-ειδική στην οποία επικράτησε ο Kalle Rovanpera έχοντας πίσω του τους Esapekka Lappi και Thierry Neuville, στα ελληνικά βουνά. Από την κακοκαίρια Daniel, η οποία δημιούργησε αρκετά προβλήματα στα εδάφη των ειδικών διαδρομών, σε λιγότερο από ένα 24ωρο επανήλθε σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα ο καιρός βοηθώντας σε ένα βαθμό το έργο των πληρωμάτων που κλήθηκαν να ανταποκριθούν σε πρωτόγνωρες για το ελληνικό ράλλυ συνθήκες.
 
Στο σκέλος της Παρασκευής, ο Thierry Neuville έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις του για δεύτερη σερί νίκη στο Ράλλυ των Θεών (σ.σ. το 2022 είχε κερδίσει τον αγώνα) κερδίζοντας την πρώτη ειδική της ημέρας στο Λουτράκι. Από εκεί και έπειτα, εδραιώθηκε στην πρώτη θέση της κατάταξης για την ημέρα, παρόλο που δεν ήταν πρώτος σε κάποια από τις επόμενες ε.δ. της ημέρας. Ο Kalle Rovanpera κέρδισε την SS3 ενώ στο loop στο Λουτράκι βγήκε πρώτος ο Sebastian Ogier. Από εκεί και έπειτα, σε Λιβαδειά και Ελάτεια επικράτησε ο Ott Tanak, ο οποίος νωρίτερα, στην SS3 δέχθηκε ποινή 3:40 λεπτών για καθυστερημένη άφιξη στο σημείο ελέγχου του SS4, έπειτα από πρόβλημα που αντιμετώπισε με την αντλία νερού. Τα ευτράπελα δεν έλειψαν και φέτος με τους διοργανωτές να διακόπτουν την 4η ειδική για λόγους μετά το πέρασμα των πληρωμάτων Ρ1, λόγω παρουσίας θεατών σε απαγορευμένες περιοχές. 

Συνέχεια του άρθρου >>>
home pro
VW CRAFTER LEASEPRO