Έφτασε με 132 ίππους το ανανεωμένο Toyota Yaris Cross
8 Φωτογραφίες »

Έφτασε με 132 ίππους το ανανεωμένο Toyota Yaris Cross

23.583 Επισκέψεις στο άρθρο (21/11/2023)

- Φρεσκάρισμα για το μικρό SUV της Toyota
- Πιο ισχυρό με 132 άλογα το «Hybrid 130»
- Νέα έκδοση Premiere με φουλ εξοπλισμό & χακί χρώμα
- Ψηφιακή εμπειρία στην καμπίνα με οθόνες και έξτρα συστήματα ασφάλειας

Φρεσκάρισμα για το μικρό SUV της Toyota

Στην ανανέωση του Yaris Cross προχώρησε η Toyota. Το φρεσκαρισμένο μικρό SUV της ιαπωνικής μάρκας προσθέτει στην γκάμα του το νέο πιο ισχυρό υβριδικό σύστημα κίνησης «Hybrid 130» το οποίο παρά την ονομασία του αποδίδει 132 ίππους. Επιπλέον, εισάγει τη νέα έκδοση Premiere, με ένα νέο αποκλειστικό χρώμα και αναβαθμίζει την καμπίνα του εισάγοντας τα πιο σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης και ασφάλειας της σουίτας Toyota Safety Sense.

Πιο ισχυρό με 132 άλογα το «Hybrid 130»

Οι αλλαγές ξεκινούν με την παρουσία του νέου υβριδικού συστήματος κίνησης «Hybrid 130», κάτι που ίσχυσε και για το ανανεωμένο Yaris. Το νέο ισχυρότερο υβριδικό σύνολο διατηρεί τον κινητήρα 1,5 λίτρων, αλλά συνδυάζεται με νέο κιβώτιο ταχυτήτων με μεγαλύτερο ηλεκτροκινητήρα και βελτιωμένο λογισμικό. H συνδυασμένη ισχύς αυξάνεται στους 132 ίππους (αύξηση 14% σε σχέση με τα 116 άλογα) ενώ η ροπή ορίζεται στα 185 Nm, όντας αυξημένη κατά 30% σε σχέση με τα 141 Nm. Έτσι το ανανεωμένο Yaris Cross με το Hybrid 130 για να φτάσει τα 100 χλμ./ώρα από στάση χρειάζεται 10,7 δευτερόλεπτα.

Να σημειωθεί πως η Toyota θα συνεχίσει να προσφέρει το γνωστό υβριδικό σύστημα με τα 116 άλογα, γνωστό πλέον ως «Hybrid 115».

Νέα έκδοση Premiere με φουλ εξοπλισμό & χακί χρώμα

Το νέο σύστημα μετάδοσης κίνησης Hybrid 130 θα είναι διαθέσιμο στις πιο πλούσιες εκδόσεις όπως η γνωστή GR Sport, αλλά και η νέα Premiere Edition. Η τελευταία επωφελείται από το αποκλειστικό χρώμα Urban Khaki με μαύρη ή λευκή οροφή και έρχεται με 18άρες ζάντες και ειδικά χαρακτηριστικά στην καμπίνα, όπως διαφορετικής απόχρωσης ραφές.

Ψηφιακή εμπειρία στην καμπίνα και έξτρα συστήματα ασφάλειας

Όπως το ανανεωμένο Toyota Yaris έτσι και το Yaris Cross επωφελείται από ένα νέο σύστημα infotainment, αλλά και έναν νέο ψηφιακό πίνακα οργάνων που μπορεί να προσαρμοστεί σε τέσσερις διαφορετικές επιλογές. Ανάλογα την εξοπλιστική έκδοση θα κυμανθεί και το μέγεθος του ψηφιακού πίνακα οργάνων αλλά και της οθόνης του Infotainment. Ο πρώτος έρχεται σε 7 ή 12,3 ίντσες, ενώ η δεύτερη 9 ή 10,5 ίντσες. Επιπλέον υπάρχει ασύρματη λειτουργικότητα με Apple CarPlay και Android Auto και η Toyota έχει βελτιώσει το λογισμικό αναγνώρισης φωνής, ώστε να ανταποκρίνεται σε μια ποικιλία εντολών για λειτουργίες όπως ο έλεγχος του κλιματισμού.

Συνέχεια του άρθρου >>>
test center
SEAT