Είναι το νέο Golf 8 το ομορφότερο Golf;

6.871 Επισκέψεις στο άρθρο (22/7/2020)

Η VW λέει ότι το νέο Golf εκτός από high-tech και premium, είναι πιο όμορφο από ποτέ. Συμφωνείτε; Αν όχι ποιο θεωρείτε ότι ήταν το ομορφότερο Golf;


Μπορεί συχνά να λέγεται ότι η VW είναι μάλλον συντηρητική στη σχεδίασή της και ειδικά πως το Golf αλλάζει ελάχιστα από γενιά σε γενιά. Αυτό δε σημαίνει πως δεν είναι και όμορφο, ενώ στην περίπτωση της όγδοης γενιάς η VW λέει πως είναι ομορφότερο από ποτέ. Συμφωνείτε; 

Αυτή η «εξελικτική» σχεδίαση του Golf, θέλει το δημοφιλές μοντέλο να αλλάζει λίγο από γενιά σε γενιά, χωρίς να χάνει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του που το κάνουν αυτό που είναι και αυτό που όλοι θέλουν, αλλά και χωρίς να μένει στάσιμο και να γίνεται ντεμοντέ.

Η VW φυσικά ξέρει τι κάνει, και το Golf μάλλον προστατεύεται από αυτή τη στρατηγική, αφού το κοινό του μοντέλου θέλει και περιμένει κάθε φορά το ίδιο πράγμα με την προηγούμενη, απλά καλύτερο. Και το νέο Golf είναι πράγματι καλύτερο τόσο σε ποιότητα και τεχνολογία, όσο και οδηγικά. Η «εξελικτική» του σχεδίαση λοιπόν είναι μάλλον το κερασάκι στην τούρτα.

Και έτσι από την πρώτη γενιά το 1974, μέχρι την όγδοη σήμερα, κάθε Golf που βλέπεις στο δρόμο, σου αρέσει ή όχι, το αναγνωρίζεις αμέσως ότι είναι VW Golf. Και αυτό είναι και το ζητούμενο, το «σήμα κατατεθέν». Το αν σου αρέσει είναι μικρής σημασίας.

Γιατί αν είσαι από αυτούς που αγοράζουν αυτοκίνητα που τους αρέσουν, τότε πιθανόν να μην είσαι στο δημογραφικό των αγοραστών στο οποίο εστιάζεται το Golf. Γιατί αν αγοράζεις μόνο ότι σου αρέσει και κάθε φορά θα σου αρέσει και κάτι άλλο, τότε δεν θα αγοράσεις Golf. Τουλάχιστον όχι από τη στιγμή που θα δεις κάτι που θα σου αρέσει περισσότερο. Και αλήθεια είναι, πως τέτοια αυτοκίνητα θα δεις πολλά.

Επιστρέφοντας λοιπόν στην τελευταία, όγδοη γενιά του, η VW έχει κάνει μερικές πιο εκτενείς αλλαγές. Με αρχή το εμπρός μέρος, και από κει και πέρα, ίσως πιο σημαντικά, στις αναλογίες, ειδικά όπως φαίνονται από το προφίλ του αυτοκινήτου, και φυσικά στο εσωτερικό, όπου σχεδίαση και ποιότητα μπορούν πλέον να ονομάζονται ξεκάθαρα premium.

Για τη VW, το νέο Golf είναι το πιο όμορφο στην ιστορία του μοντέλου. Και εδώ που τα λέμε, θα ήταν περίεργο να έλεγε κάτι διαφορετικό. Όμως παίρνοντας τα «λόγια» της για αυτό που είναι το ερώτημα παραμένει.

Είναι το νέο Golf 8 το ομορφότερο Golf; Αν ναι, τι είναι αυτό που σας αρέσει τόσο; Και αν όχι, τι δε σας αρέσει και τελικά ποιο Golf ήταν για εσάς το πιο όμορφο;

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
skoda