Το ανανεωμένο Opel Corsa φέρει φωτιστικά σώματα Intelli-Lux LED matrix με 14 στοιχεία LED (7 σε κάθε πλευρά).
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το ανανεωμένο Opel Corsa φέρει φωτιστικά σώματα Intelli-Lux LED matrix με 14 στοιχεία LED (7 σε κάθε πλευρά).

Η τεχνολογία που δεν ενοχλεί & η πρωτιά του Corsa

4.748 Επισκέψεις στο άρθρο

Είναι η τεχνολογία που αυξομειώνει την φωτεινότητα των προβολέων, αλλά δεν τυφλώνει τους άλλους οδηγούς


Συνολικά υπάρχουν 168 διαφορετικά LED στοιχεία, με κάθε εμπρός προβολέα να αποτελείται από 84 στοιχεία (16 στοιχεία στο Astra).
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Συνολικά υπάρχουν 168 διαφορετικά LED στοιχεία, με κάθε εμπρός προβολέα να αποτελείται από 84 στοιχεία (16 στοιχεία στο Astra).

Αναλόγως του εξοπλισμού κάθε αυτοκινήτου, υπάρχει (ή και όχι) το σύστημα High Beam Assist (ή όπως το αναφέρει κάθε εταιρεία). Αυτό το σύστημα αξιολογεί τις εξωτερικές συνθήκες, το πόσο φως έχει ο δρόμος και εναλλάσσει τη μεσαία και τη μεγάλη σκάλα. Μία εξελιγμένη έκδοση του HBA θα έλεγε κανείς ότι είναι οι προβολείς Intelli-Lux LED Matrix. Η τεχνολογία, δηλαδή, με τους αντιθαμβωτικούς προβολείς που προσαρμόζονται βάσει των εξωτερικών συνθηκών φωτισμού.
 
Όταν το αυτοκίνητο βγαίνει εκτός πόλης και κινείται βράδυ σε μία υπεραστική διαδρομή, η μεγάλη σκάλα φώτων ενεργοποιείται αυτόματα και παραμένει αναμμένη. Η ένταση τη δέσμης των εσωτερικών στοιχείων αυξάνεται ανάλογα με τη γωνία διεύθυνσης, ώστε να φωτιστεί περισσότερο η κάθε στροφή. Για παράδειγμα, στις αριστερές στροφές, η φωτεινή δέσμη έχει μεγαλύτερη εμβέλεια  προς τα αριστερά, βελτιώνοντας την ορατότητα του οδηγού στη λωρίδα κίνησης, ενώ επαρκής φωτισμός δεξιά, του επιτρέπει την άμεση αναγνώριση των πινακίδων οδοσήμανσης. Σε δεξιές στροφές, πάλι, η δέσμη είναι πιο φωτεινή προς τα δεξιά, ώστε να μη θαμπώνει τους αντίθετα διερχόμενους οδηγούς.
 
Έτσι, εξασφαλίζονται άριστες συνθήκες φωτισμού και πολύ καλή ορατότητα, δίχως να «τυφλώνονται» οι υπόλοιποι οδηγοί. Διότι μόλις συναντήσεις αυτοκίνητο που προπορεύεται ή που έρχεται από την αντίθετη κατεύθυνση, τότε η κάμερα
  • Ανιχνεύει τις πηγές του φωτός
  • Απενεργοποιεί τις μεμονωμένες LED λυχνίες στη σχετική ζώνη
  • Συσκοτίζει απλά την περιοχή γύρω από τα οχήματα
Το υπόλοιπο τμήμα του δρόμου και της γύρω περιοχής παραμένει φωτισμένο. Και μάλιστα παραμένει αναμμένο σε τέτοιο βαθμό ακρίβειας και προσαρμογής που το σύστημα φώτων LED Matrix προάγει την τεχνολογία φωτισμού στο επόμενο επίπεδο.

Έφερε επανάσταση το 2019 το Corsa, ήταν το πρώτο μικρό που έβαλε τα LED Matrix φώτα στην κατηγορία

Σήμερα θα βρεις ολοένα και συχνότερα αυτοκίνητο με τεχνολογία φώτων LED Matrix. Είναι μία τεχνολογία αρκετά εξειδικευμένη, η οποία κοστίζει αρκετά. Για αυτό και τα προηγούμενα χρόνια την βλέπαμε ως επί το πλείστον σε premium αυτοκίνητα. Για αυτό και ήταν επαναστατικό όταν το 2019 το 6ης γενιάς Opel Corsa υπήρξε το πρώτο μικρό αυτοκίνητο που έβαλε τα LED Matrix φώτα στο segment των supermini. Πλέον ως ανανεωμένο, το Opel Corsa εξακολουθεί να φέρει φωτιστικά σώματα Intelli-Lux LED matrix με 14 στοιχεία LED (7 σε κάθε πλευρά).

 

Σελίδα 1Έκαναν τη νύχτα... μέρα: Τα Intelli-Lux LED Matrix φώτα & το Night Vision της Opel
Σελίδα 2Η τεχνολογία που δεν ενοχλεί & η πρωτιά του Corsa
Σελίδα 3Η μάσκα Opel Vizor & η νυχτερινή όραση του Grandland
ford
OPEL