Όταν η υπέρυθρη κάμερα του Grandland ανιχνεύσει πεζό, δικυκλιστή ή κάποιο ζώο στην άκρη του δρόμου, προβάλλει απευθείας τη θέση του στο ψηφιακό cockpit του Pure Panel των 12 ιντσών.
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Όταν η υπέρυθρη κάμερα του Grandland ανιχνεύσει πεζό, δικυκλιστή ή κάποιο ζώο στην άκρη του δρόμου, προβάλλει απευθείας τη θέση του στο ψηφιακό cockpit του Pure Panel των 12 ιντσών.

Η μάσκα Opel Vizor & η νυχτερινή όραση του Grandland

4.762 Επισκέψεις στο άρθρο

Παζλ από 168 διαφορετικά LED στοιχεία στην καινούργια μάσκα Opel Vizor


Τη μάσκα Opel Vizor την πρωτοσυναντήσαμε στο μικρό SUV Mokka.
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Τη μάσκα Opel Vizor την πρωτοσυναντήσαμε στο μικρό SUV Mokka.

Η τεχνολογία προβολέων Intelli-Lux LED Matrix υπάρχει στην Opel από το 2015. Σήμερα πάει πακέτο με την νέα εταιρική ταυτότητα της γερμανικής μάρκας με την τρέχουσα γκάμα μαζί με την καινούργια μάσκα «Opel Vizor» να φέρει και τους συγκεκριμένους «έξυπνους» προβολείς. Θα την δούμε και στο facelift Opel Combo που θα γίνει το πρώτο LCV που έχει τη συγκεκριμένη τεχνολογία (όχημα ελαφράς επαγγελματικής χρήσης).
 
Τη μάσκα «Vizor» την πρωτοσυναντήσαμε στο μικρό SUV Mokka, όπου το μαύρο χρώμα και η έκτασή της σε ολόκληρο τον εμπρός μέρος χάρισε ξεκάθαρο δυναμικό στιλ. Κατόπιν, το παζλ του design «δένει» αρμονικά χάρη στο φωτιστικό σύμπλεγμα με το εξελιγμένο σύστημα φώτων Intelli-Lux LED.
 
Συνολικά υπάρχουν 168 διαφορετικά LED στοιχεία, με κάθε εμπρός προβολέα να αποτελείται από 84 στοιχεία. Στο Opel Astra υπάρχουν 16 μονάδες (8 σε κάθε πλευρά) με τη σκοπιμότητα να είναι ίδια: να δει ο οδηγός νωρίτερα και πιο μακριά ένα πιθανό εμπόδιο, ώστε να έχει χρόνο να αντιδράσει πιο αποτελεσματικά. Σε Astra και Grandland η συγκεκριμένη τεχνολογία ονομάζεται Intelli-Lux Pixel Matrix LED.
 
Από εκεί και πέρα, τα συστήματα LED της Opel είναι πιο ανθεκτικά και περισσότερο ενεργειακά αποδοτικά συγκριτικά με τους συμβατικούς προβολείς. Σε σχέση με το αλογόνο, οι λαμπτήρες LED καταναλώνουν περισσότερο από 80% λιγότερη ενέργεια, ενώ παράγουν την ίδια απόδοση φωτός.

Στο Grandland υπάρχει σύστημα Night Vision που δείχνει ανθρώπους & ζώα έως 100 μέτρα μπροστά

Εκτός του Intelli-Lux Matrix LED συστήματος στο οικογενειακό SUV Opel Grandland βλέπουμε και σύστημα Night Vision. Αυτό το σύστημα ανιχνεύει ανθρώπους και ζώα, έως και 100 μέτρα μπροστά, εμφανίζοντάς τα στον πίνακα οργάνων του οδηγού.
 
Αρχικά, στο μπροστινό μέρος και κάτω από τη μάσκα «Vizor» του Grandland έχει τοποθετηθεί μία υπέρυθρη κάμερα. Αυτή ανιχνεύει ανθρώπους και ζώα έως και 100 μέτρα μπροστά. Το κάνει με βάση τη διαφορά θερμοκρασίας τους από τον περιβάλλοντα χώρο χρησιμοποιώντας και την κατεύθυνσή τους. Όταν η κάμερα ανιχνεύσει πεζό, δικυκλιστή ή κάποιο ζώο στην άκρη του δρόμου, προβάλλει απευθείας τη θέση του στο ψηφιακό cockpit του Pure Panel των 12 ιντσών. Το άτομο ή το ζώο μπροστά από το όχημα τονίζεται με χρώμα, ώστε να διαφοροποιείται ξεκάθαρα από τον περιβάλλοντα χώρο. Ο οδηγός μπορεί να αναγνωρίσει μία εν δυνάμει επικίνδυνη κατάσταση νωρίτερα κατά μερικά κρίσιμα δευτερόλεπτα και να αντιδράσει έγκαιρα, κάνοντας τους κατάλληλους ελιγμούς ή προσαρμόζοντας την ταχύτητα του αυτοκινήτου. Για αυτό και το Night Vision συνεργάζεται με το σύστημα Φρεναρίσματος Έκτακτης Ανάγκης για ακινητοποίηση σε περίπτωση επερχόμενης σύγκρουσης.
 

Σελίδα 1Έκαναν τη νύχτα... μέρα: Τα Intelli-Lux LED Matrix φώτα & το Night Vision της Opel
Σελίδα 2Η τεχνολογία που δεν ενοχλεί & η πρωτιά του Corsa
Σελίδα 3Η μάσκα Opel Vizor & η νυχτερινή όραση του Grandland
ford
test center