4 φωτογραφίες »

Emira: Η τελευταία Lotus με θερμικό κινητήρα

2.437 Επισκέψεις στο άρθρο (27/4/2021)

Η Lotus ανακοίνωσε την ημερομηνία που θα κάνει ντεμπούτο η Emira, το μοντέλο που θα κλείσει την εποχή των θερμικών μοτέρ για την βρετανική φίρμα.

To τελευταίο της μοντέλο που θα εξοπλίζεται με κινητήρα εσωτερικής καύσης θα αποκαλύψει στις 6 Ιουλίου η Lotus, όπως έκανε γνωστό η ίδια η βρετανική φίρμα. Το μοντέλο, που μέχρι σήμερα ήταν γνωστό ως «Τype 131», θα ονομάζεται Emira που σε πολλές αρχαίες γλώσσες σήμαινε «αρχηγός» ή «διοικητής».


Η ανακοίνωση της Lotus συνοδευόταν από μια σειρά από εικόνες teaser που ωστόσο δεν ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικές σχετικά με την σχεδίαση που θα έχει το νέο αυτοκίνητο της Lotus. Δυστυχώς, πέπλο μυστηρίου υπάρχει πάνω και από τα τεχνικά χαρακτηριστικά που θα έχει το νέο μοντέλο, ωστόσο οι Βρετανοί κάνουν λόγο πως θα προσφερθούν αρκετές επιλογές, ξεκαθαρίζοντας μάλιστα πως καμία από τις αυτές δεν θα υιοθετεί κάποιον ηλεκτροκινητήρα.

Ένας από τους κινητήρες με τους οποίους θα διατεθεί η νέα Lotus θα είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας της φίρμας με κάποια άλλη εταιρεία, με την ανακοίνωση να αναφέρει πως θα είναι αποδοτικός και θα χρησιμοποιεί υψηλή τεχνολογία και θα είναι ραφιναρισμένος, ώστε να προσφέρει την μοναδική εμπειρία της Lotus.

Η νέα Emira θα βασιστεί πάνω σε μία καινούρια πλατφόρμα από αλουμίνιο που έχει κατασκευαστεί ειδικά για σπορ αυτοκίνητα. Η Lotus αναφέρει πως η Emira θα είναι πιο άνετη, θα εξοπλίζεται με συστήματα τελευταίας γενιάς και θα είναι πιο πρακτική, ώστε να οδηγείται καθημερινά από τους ιδιοκτήτες της. Ραντεβού λοιπόν στις 6 Ιουλίου!
 

test center
test center