Ο Rovanpera ήταν ο νικητής της υπερειδικής επικρατώντας του Lappi για ένα δέκατο του δευτερολέπτου.
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ο Rovanpera ήταν ο νικητής της υπερειδικής επικρατώντας του Lappi για ένα δέκατο του δευτερολέπτου.

Εντυπωσιακό το ξεκίνημα του 70ου ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις!

4.521 Επισκέψεις στο άρθρο (8/9/2023)

Σε πείσμα όλων των εμποδίων που παρουσιάστηκαν εξαιτίας της θεομηνίας Daniel που έπληξε σκληρά τη χώρα, το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις κατάφερε και ξεπέρασε τα εμπόδια και πήρε εκκίνηση, στην επετειακή των 70 χρόνων του οργάνωση!

Δεν έλειψαν τα απρόοπτα

Κάποια στιγμή πρέπει να γραφτεί ένα ειδικό αφιέρωμα για τις ικανότητες των Ελλήνων οργανωτών να ξεπερνούν τα εμπόδια και να προχωράνε εμπρός και στο motorsport. Κλασικό παράδειγμα το Ακρόπολις 1976 που ακυρώθηκε σχεδόν ολόκληρο το σκέλος της Μακεδονίας και στα πληρώματα δόθηκε εναλλακτική διαδρομή ώστε άμεσα να συνεχιστεί ο αγώνας. Με τα μέσα εκείνης της εποχής. Αλλά αυτό θα αποτελέσει αντικείμενο για άλλο σημείωμα.

Φέτος και πάλι η οργάνωση του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις κλήθηκε να αντιμετωπίσει τα όσα η κακοκαιρία Daniel έφερε. Η καταρρακτώδης βροχή στην περιοχή της Λαμίας (βόρεια και νότια στις παρυφές της Φωκίδας) αλλά και στην περιοχή του Λουτρακίου οδήγησαν στην ακύρωση του shakedown, στην περικοπή των χιλιομέτρων στην Ειδική Γραμμένη αλλά και στην Ειδική Λουτράκι. Ομόφωνη βέβαια ήταν η απόφαση των εκπροσώπων της Διεθνούς Ομοσπονδίας ότι η περικοπή των χιλιομέτρων δεν επηρεάζει το status του αγώνα σε ό,τι αφορά στον ελάχιστο αριθμό αγωνιστικών χιλιομέτρων. Force majeure (ανωτέρα δύναμις) επέβαλε τον συμβιβασμό. Και πάλι καλά που θα γίνει η Παύλιανη και το Ελευθεροχώρι, οι δύο θαυμάσιες Ειδικές Διαδρομές με την πολύ λάσπη.

Έτσι τα πληρώματα κατέβηκαν από τη Λαμία την Πέμπτη, 7η Σεπτεμβρίου 2023 για την πανηγυρική εκκίνηση κάτω από το βράχο της Ακρόπολης. Και πάλι ο Θεός του Ακρόπολις έκανε το θαύμα του. Οι τηλεοράσεις και τα ιντερνετικά κανάλια όλου του κόσμου αναμετάδωσαν την εκκίνηση κάτω από έναν λαμπρό και καθαρό αττικό ουρανό με τον ήλιο που όδευε προς τη δύση να φωτίζει το μνημείο της παγκόσμιας κληρονομιάς που έδωσε το όνομά του στον ξακουστό αγώνα που εδώ και 70 χρόνια κοσμεί τους αγώνες ράλλυ ανά την υφήλιο. Τι και αν το πλήθος που συγκεντρώθηκε θα μπορούσε να «τακτοποιηθεί» σε καλύτερα σημεία, χωρίς να δημιουργεί πρόβλημα αλλά να «γεμίζει πλήρως» την τηλεοπτική εικόνα, η ουσία είναι ότι όλοι το απόλαυσαν.


Η πλατεία Νερού ανταποκρίθηκε στις μεγάλες προσδοκίες.

Η πλατεία Νερού ανταποκρίθηκε στις μεγάλες προσδοκίες.

Συνέχεια του άρθρου >>>
MIKRA VANS LEASING
test center