2 φωτογραφίες »

Επικός Hamilton πήρε τη νίκη σε αγώνα θρίλερ!

2.760 Επισκέψεις στο άρθρο (28/3/2021)

Η Παγκόσμιος Πρωταθλητής έπαιξε άμυνα, εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Verstappen και κατάφερε να πάρει τη νίκη στον πρώτο αγώνα της χρονιάς κόντρα στα προγνωστικά!

Tι και εάν ο Max Verstappen φάνηκε στις κατατακτήριες πως θα είναι το μεγάλο φαβορί για να πάρει την νίκη στον σημερινό αγώνα; O Lewis Hamilton βρήκε τρόπο να τερματίσει πρώτος στον ενακτήριο αγώνας της νέας χρονιάς, παίζοντας επική άμυνα στον Ολλανδό στους τελευταίους γύρους.

Στους κρίσιμους τελευταίους γύρους, ο Vestappen κατάφερε να φτάσει τον Lewis Hamilton που βρισκόταν περίπου 8 δευτερόλεπτα μπροστά μετά και την δεύτερη αλλαγή ελαστικών. Ο Verstappen, με το πιο δυνατό μονοθέσιο που έχει φέτος και εκμεταλλευόμενος το γεγονός πως είχε πιο φρέσκα ελαστικά, βρέθηκε γρήγορα πίσω από τον Βρετανό και άρχισε τις επιθέσεις του. Τρεις γύρους πριν το τέλος, ο Oλλανδός κατάφερε να περάσει τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή αλλά αναγκάστηκε να δώσει πίσω την πρώτη θέση, επειδή στην έξοδο της στροφής, βγήκε εκτός πίστας. Ο Hamilton κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον Verstappen στους τελευταίους γύρους και έτσι πήρε μια σπουδαία νίκη στον πρώτο αγώνα της χρονιάς.

Το πόντιουμ συμπλήρωσε ο Valtteri Bottas, ο οποίος έμεινε αρκετά πίσω στην διεκδίκηση της νίκης λόγω του λάθους που έκαναν οι μηχανικοί του κατά την αλλαγή ελαστικών. Ο Φινλανδός κατάφερε πάντως να σημειώσει τον ταχύτερο χρόνο του αγώνα και να πάρει έναν ακόμη βαθμό στο σακούλι του. Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Lando Norris με McLaren έχοντας έναν καταιγιστικό ρυθμό ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος του αγώνα, πέμπτος ήταν ο Perez με την δεύτερη Red Bull ενώ στην έκτη θέση βρίσκουμε τον Leclerc με Ferrari. O Ricciardo έκανε καλό ξεκίνημα με τα χρώματα της McLaren με την 7η θέση που πήρε και αντίστοιχα το ίδιο μπορούμε να πούμε για τον Sainz που πλέον οδηγεί για την Ferrari. Kαλός αγώνας για τον Tsunoda με την AlphaTauri που  τερμάτισε στην 9η θέση, 10ος ήταν ο Lance Stroll.

O επόμενος αγώνας θα γίνει στην Ιταλία στις 16-18 Απριλίου.

Δείτε την τελική κατάταξη:

peugeot
NISSAN