" />
  • Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Oι πλήρως αυτοματοποιημένες νέες δεξαμενές στο λιμάνι του ποταμιού της πόλης Ντίλιγκεν, λίγα μόλις χιλιόμετρα από την εγκατάσταση παραγωγής λαδιών στο Σαρλούι.

Χειρουργείο θυμίζουν τα εργαστήρια, όπου ελέγχονται ποιοτικά τα λιπαντικά της LIQUI MOLY και της Meguin.

Ο κ. Όλιβερ Κουν είναι ο υπεύθυνος εξέλιξης και ποιοτικού ελέγχου των λιπαντικών της LIQUI MOLY και μας έμαθε όλα τα μυστικά παραγωγής και εξέλιξής τους.

Tα λιπαντικά που χρησιμοποιεί η αγωνιστική ομάδα Engstler είναι τα ίδια, που μπορεί να αγοράσει κανείς για το αυτοκίνητό του!

Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της LIQUI MOLY

Διαβάστηκε από 4986 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 3/7/2014

Η γερμανική LIQUI MOLY ξεκίνησε ως ένας μικρός παραγωγός προσθέτων και μέσα σε 60 χρόνια εξελίχθηκε σε μια φίρμα-σύμβολο στο χώρο των κορυφαίων λιπαντικών και όχι μόνο…

 
Ξαφνικά, ανάμεσα σε σπίτια και δίπλα σε μια βιομηχανία σοκολάτας σε μια όμορφη γειτονιά του Σαρλούι, πρόβαλαν οι δεξαμενές των πρώτων υλών της LIQUI MOLY. Μα μια εταιρεία λιπαντικών μέσα σε σπίτια; Και όμως! Στο συγκεκριμένο χώρο δραστηριοποιήθηκε από το 1847 η εταιρεία λιπαντικών Meguin, που από τη δεκαετία του 1970 αποτέλεσε στρατηγικό συνέταιρο της LIQUI MOLY. Το 2006 οι δυο εταιρείες συγχωνεύτηκαν με την Meguin να προσφέρει πιο value for money προϊόντα και την LIQUI MOLY πιο premium επιλογές. Το εργοστάσιο στο Σαρλούι παράγει κυρίως λιπαντικά και πρόσθετα, ενώ αυτό στο Ούλμ (το πρώτο εργοστάσιο της LIQUI MOLY) τα περισσότερα από υπόλοιπα προϊόντα της φίρμας, όπως βελτιωτικά και προϊόντα περιποίησης αυτοκινήτου.

Όλα ξεκίνησαν το 1957
Όλα στην LIQUI MOLY ξεκίνησαν από το διθειούχο μολυβδαίνιο, ένα γκρι μεταλλικό κρυσταλλικό ορυκτό. Με έτος ίδρυσης 1957 στο Ουλμ, η LIQUI MOLY κατέχει το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την παραγωγή αυτού του μεταλλεύματος και χρησιμοποιεί το διθειούχο μολυβδαίνιο(molybdenum disulphide – MoS2), ως βάση για την ανάπτυξη ενός προσθέτου για λιπαντικά κινητήρων. Αυτό το πρόσθετο βελτίωσε την λιπαντική ικανότητα του λαδιού επιμηκύνοντας την διάρκειας ζωής του κινητήρα και τον προστατεύεται ακόμα και όταν ο κινητήρας ξέμενε από λιπαντικό. Πέρα από αυτά, το πρόσθετο αυτό, που φυσικά παράγεται ακόμη και σήμερα, έδωσε στην εταιρεία και το όνομα LIQUI MOLY από το liquid molybdenum disulphide. Το προϊόν αυτό άνοιξε το δρόμο προς την επιτυχία. Από το ένα αυτό πρόσθετο, αναπτύχθηκε μία πλήρης γκάμα προϊόντων που σήμερα απαριθμεί πάνω από 4.000 προϊόντα: Λιπαντικά κινητήρα και σασμάν για αυτοκίνητα φορτηγά και μοτοσυκλέτες, πρόσθετα και προϊόντα περιποίησης, εξοπλισμοί συνεργείων και προϊόντα συντήρησης.

Η LIQUI MOLY-Μeguin είναι μια οικογενειακή επιχείρηση με επικεφαλής τον Ερνστ Πρόστ και 700 υπαλλήλους. Ο ετήσιος τζίρος πλησιάζει 500 εκατ. ευρώ έχοντας διπλασιαστεί τα τελευταία 3 χρόνια με εξαγωγές σε πάνω από 110 χώρες. Ανάμεσα σε αυτές φυσικά είναι και η Ελλάδα, όπου η γερμανική φίρμα αντιπροσωπεύεται τα τελευταία 15 χρόνια από την εταιρεία «S&M – Ε.ΣΚΑΖΙΚΗΣ - Λ.ΜΑΡΑΓΚΟΣ Α.Ε.»

400 τόνοι λιπαντικών την ημέρα!
Οι εγκαταστάσεις της LIQUI MOLY θυμίζουν χειρουργείο. Ακόμη και στους εξωτερικούς χώρους δεν είδαμε ούτε μια σταγόνα λαδιού να έχει τρέξει από κάπου! Και όμως εδώ παράγονται 400 τόνοι λιπαντικών κάθε μέρα. Το σημαντικότερο είναι πως τα προϊόντα της LIQUI MOLY αποτελούν premium επιλογές .

Η ποιότητα των προϊόντων της LIQUI MOLY αποτελεί αδιαπραγμάτευτη αρχή της εταιρείας. Οι έλεγχοι ποιότητας είναι συνεχείς και πολλαπλοί σε κάθε στάδιο. «Ούτε ένα λίτρο προϊόντος δεν παράγεται χωρίς πολλαπλούς ελέγχους ποιότητας» δηλώνει ο υπεύθυνος παραγωγής και έρευνας της LIQUI MOLY κος Όλιβερ Κουν. Από την στιγμή παραλαβής των πρώτων υλών (ελαίων βάσης, πρόσθετων, πολυμερή κτλ.) μέχρι την παρασκευή και την εμφιάλωση των λιπαντικών, οι έλεγχοι ποιότητας είναι συνεχής, εξασφαλίζοντας την ποιότητα και καθιερώνοντας την LIQUI MOLY σαν κορυφαίο κατασκευαστή λιπαντικών. Aλλωστε στη Γερμανία, η LIQUI MOLY αναγνωρίζεται επί σειρά ετών ως η πιο δημοφιλής επωνυμία λιπαντικών κινητήρων. Μάλιστα στη Γερμανία η LIQUI MOLY διαθέτει ένα πλήρες και σοφιστικέ σύστημα αποκομιδής και ανακύκλωσης χρησιμοποιημένων λιπαντικών.

Τα τελευταία 3 χρόνια η LIQUI MOLY έχει διπλασιάσει το τζίρο της και αυτό οφείλεται και στις επενδύσεις. Επενδύοντας περί τα 12 εκατ. ευρώ πριν 3 χρόνια, η εταιρεία δημιούργησε έναν υπερσύγχρονο και πλήρως αυτοματοποιημένο χώρο δεξαμενών (επιπλέον 18.000.000 λτ. στις 10x1.800 κυβικά μέτρα δεξαμενές) στο λιμάνι του ποταμιού της πόλης Ντίλιγκεν, λίγα μόλις χιλιόμετρα από την εγκατάσταση παραγωγής λαδιών, που είναι κοντά στις εγκαταστάσεις της. Το επόμενο βήμα είναι η επένδυση 17 εκατ. ευρώ για την δημιουργία δεξαμενών στο εργοστάσιο, στις οποίες θα γίνεται αποκλειστική παραγωγή των κορυφαίων σειρών της φίρμας, χωρίς να χρειάζεται να γίνεται κοινή χρήση για άλλες εφαρμογές, που στη συνέχεια απαιτούν καθαρισμό των δεξαμενών κτλ…


Σε συνεργασία με τους μεγαλύτερους κατασκευαστές
Το τμήμα έρευνας και εξέλιξης της LIQUI MOLY χρησιμοποιώντας κορυφαία λάδια βάσης και ανάλογα μίγματα προσθέτων, προσφέρει λιπαντικά, που έχουν την έγκριση των μεγαλύτερων κατασκευαστών αυτοκινήτων. Τα λιπαντικά της LIQUI MOLY καλύπτουν ολόκληρη τη γκάμα κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου, κιβωτίων, υδραυλικών υγρών κτλ. των περισσοτέρων μοντέλων της αγοράς, που κυκλοφορούν σήμερα.

Η LIQUI MOLY στο WTCC
H σοβαρή εμπλοκή της LIQUI MOLY με τους αγώνες γίνεται έκδηλη από την υποστήριξη της ομάδας Engstler στο εντυπωσιακό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων FIA WTCC. Προσκεκλημένοι της γερμανικής φίρμας παρακολουθήσαν τον αγώνα που έγινε στην περίφημη πίστα Σπα του Βελγίου στις 22 Ιουνίου. Η ομάδα Engstler χρησιμοποιεί τα λιπαντικά της LIQUI MOLY για τις απαιτητικές ανάγκες των δύο BMW, που οδηγούν οι Φραντζ Ενγκστλερ (πρωταγωνιστής στα Πρωταθλήματα Τουρισμού στο παρελθόν) και Πασκουάλε Σαμπατίνο. Στον αγώνα οι οδηγοί βρέθηκαν στις 2 πρώτες θέσεις του Yokohama Τeams’ Trophy, οδηγώντας αυτοκίνητα κατηγορίας TC2 (1.600 κ.εκ. turbo με κίνηση στους δύο τροχούς και περί τα 330 άλογα). Στην κατηγορία TC1, όπου πρωταγωνιστούν πλέον οι εργοστασιακές ομάδες των Citroen (ναι, ναι, εδώ τρέχει πλέον ο Λεμπ), Honda και LADA, η ιπποδύναμη είναι περί τα 380 άλογα και σε συνδυασμό με τα μεγαλύτερα φρένα, οι οδηγοί τους έχουν πλεονέκτημα περί τα 4-6 δλ. ανά γύρο…

Στην Ελλάδα η LIQUI MOLY δραστηριοποιείται τα τελευταία 15 χρόνια με επίσημο αντιπρόσωπο την:
S&M Ε. ΣΚΑΖΙΚΗΣ - Λ. ΜΑΡΑΓΚΟΣ Α.Ε.
Τηλ.: 2310 779 606
Fax: 2310 796 704
Email: lubinfo@skama.gr
 

 

Mε μηχανικό κιβώτιο το 76% των νέων MX-5

Η Bentayga Bengala δεν είναι για σαλόνια

Θες αυτοκίνητο που αντέχει 80.000 ή 200.000 χλμ.;

Η ισχυρή Urus θα μοιάζει με την ST-X Concept

Η κίνηση στους δρόμους

Ford Blue Days: Έκπτωση έως και 3.470 ευρώ

O όμιλος Θεοχαράκη στη «Μέρα Μαγιού»

Το «καυτό» Hyundai i20 N;

Δοκιμή: Audi A1 40 TFSI

Aston Martin Vantage στα 298 χλμ./ώρα

B-SUV ή μικρομεσαίο;

Τα πιο άνετα και βολικά μικρά SUV

SEAT: Service Πλήρες από κάθε άποψη πακέτο

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Ποια αυτοκίνητα είναι για κλωτσιές;

ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ: No1 δίκτυο μεταχειρισμένων αυτ/των.

Αγορά / Auto Bild: Δείτε εδώ ποια μοντέλα αποτελούν έξυπνες αγορές!!

Yellow Pages: Ελαστικά - Τιμές - Προσφορές!

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: To καλύτερο επαγγελματικό αυτοκίνητο !

FORDAdvertisement: Προωθητικό Πρόγραμμα Ford Blue Days

CITROEN: Ανοιξιάτικες εκπτώσεις έως 20 Μαΐου

NISSAN: Micra με νέο 1.000άρι turbo από 12.690€

MITSUBISHI: 0-100 Όλα τα επιβατικά μοντέλα με 0% επιτόκιο & 100€/μήνα

SEAT: Eπίλεξε το δικό σου Αrona από 15.245€

ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ: 500€ έκπτωση έως 30 Ιουνίου.

περισσότερα »