Επιστρέφει η επιδότηση στο diesel κίνησης

Επιστρέφει η επιδότηση στο diesel κίνησης

2.737 Επισκέψεις στο άρθρο (15/10/2022)

Την επιστροφή της επιδότησης απευθείας στην αντλία για το diesel κίνησης εξετάζει η κυβέρνηση. Πρώτη φορά στα χρονικά το diesel είναι ακριβότερο από τη βενζίνη.

Από 1η Νοέμβρη το πιθανότερο ξανά επιδότηση στην αντλία

Σύμφωνα με δημοσίευμα του skai.gr, η κυβέρνηση ζυγίζει τα δημοσιονομικά περιθώρια, και ετοιμάζεται να επαναφέρει το μέτρο της επιδότησης στο πετρέλαιο κίνησης, με πιθανότερο χρονικό σημείο ισχύος του μέτρου την 1η Νοεμβρίου.

Την παρέμβαση προανήγγειλε επί της ουσίας ο Πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής σημειώνοντας χαρακτηριστικά : «Δεν το είχαμε υπολογίσει πριν από δύο μήνες ότι θα συνέβαινε αυτή η απότομη αύξηση του diesel. Μετράμε τις δυνατότητές μας και θα δούμε αν είμαστε σε θέση να εξαγγείλουμε κάτι και για το diesel κίνησης».

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

15 λεπτά το λίτρο - «Όχι» σε μείωση του ΕΦΚ (Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης) 

Οι διεθνείς τιμές θα κρίνουν και το εύρος της επιδότησης. Το βασικό σενάριο είναι τουλάχιστον τα 15 λεπτά το λίτρο, αλλά η επιδότηση μπορεί να είναι και υψηλότερη, αν οι τιμές ξεφύγουν περισσότερο. Το μέτρο θα ισχύει για όλους τους καταναλωτές, χωρίς να υπάρχει σενάριο για μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

NOS 2
citroen