Ψηφιακή εικόνα που δείχνει πως θα μπορούσε να μοιάζει ένα νέο Citroen CX.

Ψηφιακή εικόνα που δείχνει πως θα μπορούσε να μοιάζει ένα νέο Citroen CX.

Επιστρέφει το Citroen CX: Ηλεκτρικό, με ανάρτηση «μαγικό χαλί» & ρετρό

11.530 Επισκέψεις στο άρθρο (24/12/2022)

Η Citroen φαίνεται πως εξετάζει την πιθανότητα να αναβιώσει το CX ως ηλεκτρικό, προσφέροντάς του παρόμοια αεροδυναμική σχεδίαση και τη μαγική ανάρτηση που έγραψε ιστορία.

Δεν θα μοιάζει με κανένα άλλο!

Ήταν το 1974 όταν η Citroen αποφάσισε να ξεκινήσει την παραγωγή του CX με σκοπό να αντικαταστήσει το DS (τον γνωστό σε όλους μας «βάτραχο»). Το CX ήταν ένα μεσαίο οικογενειακό αυτοκίνητο που έμεινε στις αγορές μέχρι και το καλοκαίρι το 1991, με την Citroen να ανακοινώνει πως συνολικά πρόλαβε να κατασκευάσει 1.169.695 αυτοκίνητα. Η δημοφιλία του CX μάλιστα ήταν τέτοια που η Citroen συνέχισε την παραγωγή του αυτοκινήτου για δύο χρόνια παρότι το 1989, έφερε στην αγορά τον διάδοχό του, το Citroen XM.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ξανά με σφηνοειδές σχήμα και με καλυπτόμενες ζάντες

To CX θεωρείται από τους φανατικούς φίλους της Citroen ως το τελευταίο γνήσιο μοντέλο της φίρμας γιατί δύο χρόνια μετά την έναρξη της παραγωγή του CX, η Citroen εξαγοράστηκε από την Peugeot. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως όταν το CX παρουσιάστηκε επίσημα δημιούργησε πολύ «θόρυβο» για το όνομά του, καθώς αποτέλεσε ένα από τα αυτοκίνητα με την καλύτερη αεροδυναμική, αφού ο αεροδυναμικός του συντελεστής (Cd) ήταν μόλις 0,36.

Μιας και οι ρίζες της γαλλικής μάρκας είναι τόσο βαθιές και η ιστορία του μοντέλου τόσο σημαντική για αυτή, δεν είναι λίγοι αυτοί που θέλουν να δουν το Citroen CX να επιστρέφει. Όπως μπορούμε να δούμε στην παραπάνω ψηφιακή εικόνα, ένα καινούριο CX θα μπορούσε να υιοθετήσει παρόμοιο σφηνοειδές σχήμα με ελαφριά κλίση, ενώ το μάτι πέφτει αμέσως στους πίσω τροχούς και στον τρόπο με τον οποίο αυτοί καλύπτονται από το αμάξωμα, ένα χαρακτηριστικό που μας φέρνει αναμφίβολα στο μυαλό τα Citroen των περασμένων δεκαετιών. Το αυτοκίνητο φέρει επίσης πολλά στοιχεία από τον πρόγονό του, όπως για παράδειγμα τα φωτιστικά σώματα που αυτή την φορά συνδέονται μεταξύ τους και το κάθετα τοποθετημένο παρμπρίζ που συνδυάζεται με τα τετραγωνισμένα παράθυρα στο πλάι που κάποιοι θα μπορούσαν να χαρακτηρίσουν ακόμη και παλιομοδίτικα.

Αμιγώς ηλεκτρικό και με ανάρτηση «μαγικό χαλί»

Ο τομέας στον οποίο ένα νέο CX δεν πρόκειται να υιοθετήσει τίποτα παρωχημένο είναι τα συστήματα κίνησης, αφού ένας διάδοχος θα συνδυαζόταν με κάθε σιγουριά με τα γνωστά ηλεκτρικά σύνολα που έχουμε ήδη συναντήσει στα καινούρια μοντέλα της φίρμας. Για παράδειγμα το νέο ηλεκτρικό e-C4 X εξοπλίζεται από έναν ηλεκτροκινητήρα ισχύος 136 ίππων και 260 Nm ροπής με μπαταρία 50kWh.

Το Citroen CX δεν ήταν μόνο ένα πολύ αεροδυναμικό αυτοκίνητο, αφού η στάνταρ κλασική υδροπνευματική ανάρτηση που διέθετε σε όλες τις εκδόσεις εντυπωσίασε ιδιαίτερα το ιδιοκτήτες και τον Τύπο της εποχής και χαρακτηρίστηκε ως «μαγικό χαλί». Για αυτόν τον λόγο, περιμένουμε πως ένα καινούριο CX θα συνέχιζε από εκεί που σταμάτησε ο πρόγονός του και θα είναι σε θέση να προσφέρει ακόμη περισσότερη άνεση και ελάχιστους κραδασμούς.

Συνέχεια του άρθρου >>>
BRIDGESTONE TURANZA 6
moto