• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
Εσένα τι σου τι σπάει πιο πολύ στα ηλεκτρικά;

Εσένα τι σου τι σπάει πιο πολύ στα ηλεκτρικά;

4.304 Επισκέψεις στο άρθρο (4/12/2021)

Είσαι από αυτούς που στο άκουσμα για ηλεκτρικά γυρνάς με ενδιαφέρον να ακούσεις; Ή από αυτούς που δεν θέλουν με τίποτα να ακούνε για ηλεκτροκίνηση; Αν ανήκεις στην δεύτερη περίπτωση, τι σου τη σπάει περισσότερο;

Νιώθεις και εσύ ότι βομβαρδίζεσαι με ειδήσεις για τα ηλεκτρικά; Πως όπου κοιτάξεις, όπου ακούσεις και όπου βρεθείς τα ηλεκτρικά είναι η είδηση που παίζει παντού; Μήπως σε πρήξανε τα ηλεκτρικά; Και τελικά τι σε ενοχλεί περισσότερο;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Τα ηλεκτρικά είναι αναπόφευκτα η επόμενη φάση της αυτοκίνησης. Είναι βέβαιο πως αυτή τη δεκαετία θα ξεκινήσει, και σε πολλές χώρες θα ολοκληρωθεί η αντικατάσταση του κινητήρα εσωτερικής καύσης με την ηλεκτροκίνηση. Μην πας μακριά. Στην Ελλάδα, ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι θα σταματήσουν να πωλούνται καινούργια αυτοκίνητα με θερμικούς κινητήρες το 2030. Και φυσικό είναι μια τέτοια αλλαγή να φέρνει και... γκρίνιες ή ενθουσιαμό για κάποιους.

Μιλάμε για νέες τεχνολογίες, νέες δυνατότητες, νέες επιδόσεις, νέα σχεδίαση, τα πάντα αλλάζουν. Δεν είναι όμως όλοι το ίδιο ενθουσιώδεις. Και υπάρχει λόγος. Ή μάλλον, υπάρχουν λόγοι.

Από τη μία είναι το «πρήξιμο». Και έχουμε και εμείς το μερίδιο της ευθύνης μας, αφού τα ηλεκτρικά παίζουν πράγματι αρκετά στο autotriti.gr, και δικαίως μιας και δεν μιλάμε απλά για το next big thing της αυτοκίνησης, αλλά για το σήμερα. Αν όμως δεν τα γουστάρεις, όλη αυτή η δημοσιότητα, όλα αυτά τα νέα, τα άρθρα και η συνεχής ενημέρωση γίνονται κουραστικά. Τόσο που να σου βγαίνει όλη ηλεκτροκίνηση αρνητικά.

Τι είναι όμως αυτό που δεν γουστάρεις; Πολλοί θεωρούν ότι απλά είναι πανάκριβα και θα βρεθούν σύντομα στη δύσκολη θέση να πρέπει να «ξηλωθούν» να τα αγοράσουν. Και αυτό από μόνο του είναι ενοχλητικό, ειδικά όταν παρά τις καλές προθέσεις της ηλεκτροκίνησης, τα οικονομικά δεν το επιτρέπουν πάντα, παρά και την κρατική επιδότηση έως 6.000 ευρώ για αγορά καινούργιου ηλεκτρικού.

Άλλοι πάλι θεωρούν πως τα ηλεκτρικά «δεν είναι αυτοκίνητα» αλλά «πλυντήρια». Πως η αντικατάσταση που επέρχεται, θα τους στερήσει από τη χαρά ενός «πραγματικού» αυτοκινήτου, και μάλιστα με το ζόρι. Και φυσικά υπάρχουν και αυτοί που δεν χωνεύουν την κατάσταση με τις μπαταρίες, τη φόρτισή τους, την έλλειψη δικτύου και την αβεβαιότητα.

Προφανώς υπάρχει κ ο αντίλογος, που λέει ότι όλα αυτά ισχύουν μέχρι να οδηγήσεις ένα ηλεκτρικό και τότε να αλλάξεις γνώμη μια για πάντα. Ενώ για τη φόρτιση και τις μπαταρίες, πλέον ξεφυτρώνουν παντού νέοι σταθμοί φόρτισης και οι αυτονομίες φτάνουν και ξεπερνούν τα 500 χλμ.!

Εσένα όμως συνεχίζουν να σου τη σπάνε τα ηλεκτρικά και τι σου τη σπάει πιο πολύ; Είναι κάτι που έχουν ή κάτι που δεν έχουν και δε σου αρέσουν; Ή μήπως απλά έχεις γκώσει με την ηλεκτροκίνηση και ότι ακούς σε ενοχλεί;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »