Euro NCAP: 5άστερο το Toyota C-HR, 4 αστέρια για το Honda CR-V

2.537 Επισκέψεις στο άρθρο (11/4/2024)
Euro NCAP: 5άστερο το Toyota C-HR, 4 αστέρια για το Honda CR-V

- Πρεμιέρα στο 2024 για τον Euro NCAP με τρία SUV.
- Πεντάστερο το Toyota C-HR.
- Τέσσερα αστέρια για το Honda CR-V.
- Κορυφαία βαθμολογία για το ηλεκτρικό Nio EL6.

Πρεμιέρα στο 2024 για τον Euro Ncap με τρία SUV

Τρία νέα μοντέλα πέρασαν από το μικροσκόπιο του Euro NCAP. Ο λόγος για τα Toyota C-HR, Nio EL6 και Honda CR-V, με τα πρώτα δύο να αποσπούν την κορυφαία βαθμολογία των πέντε αστέρων, κάτι που απέτυχε να κάνει το τρίτο, καθώς βαθμολογήθηκε με τέσσερα αστέρια.
 
Ο ανεξάρτητος οργανισμός Euro NCAP, έκανε πρεμιέρα για το 2024 περνώντας από τα τεστ πρόσκρουσης που πραγματοποιεί τρία νέα αυτοκίνητα. Ο λόγος για τα γνωστά στο ελληνικό κοινό Toyota C-HR και Honda CR-V, αλλά και το Nio EL6. Σε ότι αφορά τη βαθμολογία τους, τα δύο και συγκεκριμένα τα Toyota C-HR και Nio EL6 απέσπασαν κορυφαία βαθμολογία πέντε αστέρων, ενώ το CR-V απέσπασε 4 αστέρια καθώς δεν έχει στάνταρ το σύστημα Honda Sensing σε όλες τις ευρωπαϊκές αγορές (στάνταρ στην Ελλάδα). Με αυτό ο Euro NCAP έδωσε στο μοντέλο 5 αστέρια.

Toyota C-HR - 5 αστέρια

Κοιτώντας αναλυτικότερα τη βαθμολογία του Toyota C-HR, το οικογενειακό SUV της ιαπωνικής μάρκας για να φτάσει τα πέντε αστέρια βαθμολογήθηκε με 85% στην προστασία οδηγού, με 86% στην προστασία παιδιού, με 86% στην προστασία πεζών και με 79% βαθμολογήθηκε στην κατηγορία των συστημάτων ασφαλείας Safety Assist, με τον βασικό εξοπλισμό ασφαλείας.

Honda CR-V - 4 αστέρια

Στον αντίποδα, το Honda CR-V με το βασικό εξοπλισμό ασφαλείας απέσπασε τέσσερα αστέρια, τα οποία έγιναν πέντε, όταν το μοντέλο εξοπλίστηκε και δοκιμάστηκε με το προαιρετικό πακέτο Honda Sensing 360, όπως αναφέρει στην επίσημη ενημέρωσή του ο Euro NCAP. Με τον βασικό εξοπλισμό ασφαλείας το Honda CR-V βαθμολογήθηκε με 85% στην προστασία οδηγού, με 86% στην προστασία παιδιού, με 76% στην προστασία πεζών και με 67% στην κατηγορία των συστημάτων ασφαλείας Safety Assist. Το μοντέλο εξοπλισμένο με τη σουίτα Honda Sensing 360 διατήρησε την ίδια βαθμολογία στις δύο πρώτες κατηγορίες, ωστόσο βελτίωσε σημαντικά τις άλλες δύο, φτάνοντας το 80% στην προστασία πεζών και στο 79% στην κατηγορία των συστημάτων ασφαλείας Safety Assist.

Nio EL6 - 5 αστέρια

Κλείνοντας, το ηλεκτρικό Nio EL6 έκανε πρεμιέρα στα ευρωπαϊκά τεστ του Euro NCAP με πεντάστερη βαθμολογία. Το 5θυρο SUV της κινεζικής μάρκας βαθμολογήθηκε με 93% στην προστασία οδηγού, με 85% στην προστασία παιδιού, με 78% στην προστασία πεζών και με 76% στην κατηγορία των συστημάτων ασφαλείας Safety Assist.

ford
SEAT