Ακυρώθηκε το Grand Prix της Αυστραλίας.

F1: Ακυρώθηκε το Grand Prix της Αυστραλίας

3.659 Επισκέψεις στο άρθρο (13/3/2020)

Το δρόμο που έχουν ακολουθήσει όλες οι αθλητικές δραστηριότητες παγκοσμίως ακολούθησε και η Formula 1, η οποία προχώρησε στην ακύρωση του Grand Prix της Αυστραλίας, λόγω των τελευταίων εξελίξεων με την πανδημία.

Μετά την επιβεβαίωση ότι ένα μέλος της McLaren Racing Team βρέθηκε θετικός στον covid-19 και την απόφαση της ομάδας να αποχωρήσει από το Grand Prix της Αυστραλίας, η Formula 1 και η FIA συγκάλεσαν συνάντηση μεταξύ των άλλων εννέα ομάδων, οι οποίες συμφώνησαν ότι ο αγώνας δεν πρέπει να προχωρήσει.
 
«Η Formula 1 και η FIA, με την πλήρη υποστήριξη του Αυστραλιανού Grand Prix αποφάσισαν να ακυρώσουν όλη τη δραστηριότητα της Formula 1 για το συγκεκριμένο γεγονός. Εκτιμούμε ότι αυτό είναι ένα πολύ απογοητευτικό νέο για τους χιλιάδες οπαδούς που επρόκειτο να παρακολουθήσουν τον αγώνα, ενώ να πούμε πως όλοι οι κάτοχοι εισιτηρίων θα πάρουν πίσω τα χρήματά τους», αναφέρει σε ένα μέρος της ανακοίνωσης που εξέδωσε η F1.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως το αυστραλιανό Grand Prix είναι το δεύτερο που αναβάλλεται μετά από το της Κίνας που θα λάμβανε χώρα στη Σαγκάη και πλέον είμαστε εν αναμονή για τις επόμενες αποφάσεις που θα λάβει η διοργανώτρια αρχή σχετικά με τους επόμενους αγώνες.   

Mercedes
skoda