F1: Πρεμιέρα στο Μπαχρέιν, επιστροφή για Ίμολα

2.590 Επισκέψεις στο άρθρο (13/1/2021)

Αλλαγές έχουν προκύψει στο καλεντάρι της Formula 1 για το πρωτάθλημα του 2021, αφού το αυστραλιανό Grand Prix μετατέθηκε πιο πίσω, ενώ αυτό της Ίμολα προστέθηκε στο πρόγραμμα.


Τις επίσημες αλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής στο πρόγραμμα της Formula 1 αναφορικά με το πρωτάθλημα της σεζόν 2021 ανακοίνωσε η διοργανώτρια αρχή. Αρχικά το αυστραλιανό Grand Prix που ήταν προγραμματισμένο να ανοίξει την «αυλαία» του νέου πρωταθλήματος πήγε πιο πίσω και συγκεκριμένα στις 21 Νοεμβρίου, ενώ αυτό της Ίμολα επιστρέφει στις 18 Απριλίου ως ο δεύτερος αγώνας της χρονιάς, αντικαθιστώντας το Κινέζικο Grand Prix.
 
Στις 2 Μαΐου, θα διεξαχθεί ένας αγώνας που εκκρεμεί να οριστεί επί του παρόντος και οι αξιωματούχοι της F1 θα ανακοινώσουν αργότερα, ενώ πρεμιέρα το πρωτάθλημα θα γίνει από στις 28 Μαρτίου στο Μπαχρέιν.
 
«Ήταν μια πολυάσχολη αρχή για τη χρονιά στη F1 και είμαστε στην ευχάριστη θέση να επιβεβαιώσουμε ότι ο αριθμός των αγώνων που έχουν προγραμματιστεί για τη σεζόν παραμένει αμετάβλητος», δήλωσε ο Stefano Domenicali, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Formula 1. «Είναι υπέροχο νέο ότι έχουν ήδη καταφέρει να συμφωνήσουν μια προγραμματισμένη ημερομηνία για το αυστραλιανό Grand Prix τον Νοέμβριο και συνεχίζουν να συνεργάζονται με τους Κινέζους συναδέλφους μας για να βρουν μια λύση για να αγωνιστούν εκεί το 2021.Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε ότι η Ίμολα θα επιστρέψει για τη σεζόν του 2021».
 
Αναφορικά με την αβέβαιη κατάσταση που επικρατεί με την πανδημία ανέφερε: «Προφανώς, η κατάσταση με τον ιό παραμένει ρευστή, αλλά έχουμε την εμπειρία από την περασμένη σεζόν με όλους τους συνεργάτες και τους υποστηρικτές μας να προσαρμοστούν ανάλογα και με ασφάλεια για το 2021».
 
ΤΟ ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ ΤΟΥ 2021

28 Μαρτίου – Μπαχρέιν (Σακχίρ)
18 Απριλίου - Ιταλία (Ίμολα)
2 Μαΐου - Αναμένεται να ανακοινωθεί
9 Μαΐου – Ισπανία (Βαρκελώνη)
23 Μαΐου – Μονακό (Μονακό)
6 Ιουνίου – Αζερμπαϊτζάν (Μπακού)
13 Ιουνίου – Καναδάς (Μόντρεαλ)
27 Ιουνίου – Γαλλία (Λε Καστεγιέ)
4 Ιουλίου – Αυστρία (Σπίλμπεργκ)
18 Ιουλίου – Ηνωμένο Βασίλειο (Σίλβερστοουν)
1 Αυγούστου – Ουγγαρία (Βουδαπέστη)
29 Αυγούστου – Βέλγιο (Σπα)
5 Σεπτεμβρίου – Ολλανδία (Ζαντβόορτ)
12 Σεπτεμβρίου – Ιταλία (Μόντσα)
26 Σεπτεμβρίου – Ρωσία (Σότσι)
3 Οκτωβρίου – Σινγκαπούρη (Σινγκαπούρη)
10 Οκτωβρίου – Ιαπωνία (Σουζούκα)
24 Οκτωβρίου – ΗΠΑ (Όστιν)
31 Οκτωβρίου – Μεξικό (Πόλη του Μεξικό)
7 Νοεμβρίου – Βραζιλία (Σάο Πάολο)
21 Νοεμβρίου - Αυστραλία (Μελβούρνη)
5 Δεκεμβρίου - Σαουδική Αραβία (Τζέντα)
12 Δεκεμβρίου - Άμπου Ντάμπι (Γιας)
 

Hyundai
vw