Το πρόγραμμα αυτό έχει την ονομασία «FIA Girls on Track - Rising Stars».

Ferrari & FIA ψάχνουν γυναίκες οδηγούς για F1

2.542 Επισκέψεις στο άρθρο (12/6/2020)

Ένα νέο πρόγραμμα που φέρει την υπογραφή της Ferrari και τη σφραγίδα της FIA ανακοινώθηκε επίσημα, στόχος του οποίου είναι η ανάδειξη ταλαντούχων γυναικών οδηγών με προοπτική να βρεθούν στο χώρο του επαγγελματικού μηχανοκίνητου αθλητισμού και στη F1.

Το πρόγραμμα αυτό έχει την ονομασία «FIA Girls on Track - Rising Stars» και στοχεύει στον εντοπισμό των καλύτερων νεαρών γυναικών οδηγών ηλικίας 12 έως 16 ετών από όλο τον κόσμο και να τις βοηθήσει να επιτύχουν μια επαγγελματική σταδιοδρομία στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Η αρχική χρονική διάρκεια είναι τεσσάρων ετών και ο στόχος του σε πρώτο βαθμό είναι να βρεθούν οι δύο καταλληλότερες οδηγοί που θα πραγματοποιήσουν μία ολόκληρη σεζόν με την Ακαδημία της Ferrari στη Formula 4. Μάλιστα αυτό ενδέχεται να γίνει από το 2021, ενώ στους όρους του προγράμματος η ιταλική ομάδα διατηρεί το δικαίωμα να ανανεώσει τη σύμβαση της οδηγού για ένα επιπλέον έτος.   
 
Εκτός από τους προαναφερόμενους φορείς, το νέο πρόγραμμα στηρίζει και η Επιτροπή Γυναικών Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (Women in Motorsport Commission). Η Πρόεδρος της επιτροπής Michele Mouton, σε δηλώσεις της για το πρόγραμμα είπε μεταξύ άλλων: «Είναι μια απίστευτα συναρπαστική πολυετής συμφωνία, η οποία ελπίζουμε ότι θα οδηγήσει δύο γυναίκες οδηγούς να γίνουν οι πρώτες που θα αγωνιστούν με τη Ferrari».     
 
Από τη μεριά του ο διευθυντής της Scuderia Ferrari, Mattia Binotto πρόσθεσε: «Χαιρόμαστε πολύ για τη συνεργασία με τη FIA σε αυτό το καινοτόμο πρόγραμμα. Είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι, ότι έχει μεγάλη αξία, να υποστηρίζεις  νέους ανθρώπους κατά την εξέλιξή τους στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ποιος ξέρει, ίσως δούμε κάποια ημέρα για πρώτη φορά μετά το 1976 και πάλι μία γυναίκα να συμμετέχει σε έναν αγώνα της Formula 1».

peugeot
citroen