Ferrari: «Δεν παίξαμε κρυφτό στις δοκιμές»

4.579 Επισκέψεις στο άρθρο (6/3/2020)

H απόδοση της Ferrari στις χειμερινές δοκιμές έχει διχάσει τους ειδικούς αναλυτές. Τελικά η Ferrari «κρύβεται» ή είναι όντως πίσω από τις Mercedes και Red Bull;

Μπορεί οι ανταγωνιστές της να αναφέρουν πως έχουν βάσιμες υποψίες πως η Ferrari «κρύβει» το πόσο πραγματικά γρήγορα είναι τα μονοθέσιά της, ωστόσο η φίρμα διαβεβαιώνει πως δεν έπαιξε κανένα παιχνίδι κατά την διάρκεια των χειμερινών δοκιμών.

Οι αναφορές κάνουν λόγο πως Mercedes και Red Bull βρίσκονται ένα βήμα μπροστά από την ιταλική ομάδα, υπάρχουν όμως άνθρωποι που σημειώνουν πως η Ferrari κατάφερε να ολοκληρώσει κάποιους πραγματικά γρήγορους γύρους στην πίστα της Βαρκελώνης.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά ο Mattia Binotto, ο ίδιος αποκρίθηκε: «Δεν κρυβόμαστε, αυτή είναι η αληθινή μας απόδοση. Είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις στις ευθείες πόσο επωφελείσαι από την αεροδυναμική απόδοση του μονοθέσιου και πόσο από την ισχύ του αλλά σίγουρα είμαστε πίσω στον τομέα της ταχύτητας σε σχέση με άλλες ομάδες. Νομίζω αυτό έχει να κάνει με την αεροδυναμική του μονοθέσιου αλλά και με τα στάνταρ αξιοπιστίας που έχουμε θέσει».

Ο Binotto πάντως φάνηκε αποφασισμένος να βελτιώσει το μονοθέσιο αφού δήλωσε: «Θα δουλέψουμε πάνω στην ισορροπία του μονοθέσιου και τα εξετάσουμε τα δεδομένα από τα περάσματα που κάναμε. Γενικότερα πρέπει να βελτιώσουμε τα βασικά χαρακτηριστικά του, την ισχύ, την αεροδυναμική του και την κάθετη δύναμη που παράγει. Πιστεύω ότι έχουμε ένα πολύ καλό, ίσως όχι το καλύτερο, ρυθμό αγώνα σε σχέση με τους άλλους αλλά θα υστερούμε στις κατατακτήριες δοκιμές.
 

Hyundai
NISSAN