Φθηνότερο service η Audi, καλύτερες πωλήσεις και εγγύηση η DS

Φθηνότερο service η Audi, καλύτερες πωλήσεις και εγγύηση η DS

14.530 Επισκέψεις στο άρθρο (16/3/2023)

Σκέφτεσαι πως όλες οι premium μάρκες θα έχουν και… υψηλές χρεώσεις “από άποψη” στο συνεργείο τους; Ισχύει σε κάποιες, όχι σε όλες. Για να δούμε πόσο κοστίζουν στην 5ετία τα service των Audi Q2 και DS 3 και ποιο έχει το καλύτερο After Sales πακέτο;

Πόσο έχει το service 5ετίας στο Audi Q2 και το DS 3

Τα premium μοντέλα δεν είναι πλέον γερμανικό «προνόμιο», καθώς εδώ και πολλά χρόνια έχουμε δει νέες φίρμες να μπαίνουν στην κλάση των premium, αλλά και παραδοσιακές mainstream μάρκες να κάνουν το upgrade και να κοιτάνε στα μάτια τους premium.

Βέβαια όπως πολλές φορές έχουμε αναδείξει, αντίστοιχα και στην πράξη (όχι μόνο “στα χαρτιάκαι στις …εξαγγελίες” ή στα προωθητικά διαφημιστικά υλικά τους) premiumπρέπει να είναι και οι After Sales υπηρεσίες τους.

Στη σειρά των special συγκριτικών άρθρων που έχουμε κάνει έχουμε αναφερθεί σχετικά με το κόστος service 5 ετίας,αλλά και σχετικά με τις εγγυήσεις των νέων μοντέλων, με το παράδοξο που ισχύει για τους premium,οι οποίες είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με το After Sales.
Πολλές φορές έχουμε αναφέρει πως το καλό After Sales φέρνει πωλήσεις, καθώς θα κρατήσει πιστό τον κάτοχο στη μάρκα του αυτοκινήτου που επέλεξε και συγχρόνως αυτός θα φέρει νέους αγοραστές, μέσω της «word of mouth»  διαφήμισης που θα κάνει .
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

200 ευρώ το φθηνότερο το service του Audi Q2 στην 5ετία

Αναφερθήκαμε πριν πως υπάρχουν νέοι παίχτες στα premium και αυτό αποδεικνύεται και από τις πωλήσεις. Στην κατηγορία των B-SUV που έχει και το περισσότερο ενδιαφέρον, το νο. 1 premium μοντέλο σε πωλήσεις το 2022 ήταν το DS, αφήνοντας δεύτερο τo Audi Q2.

Ας δούμε τι προσφέρουν στις βασικές After Sales υπηρεσίες τους οι δύο εταιρίες. Ξεκινώντας από τις τιμές service, η Audi αποδεικνύεται πιο οικονομική, με το κόστος του Q2 για τα 5 πρώτα χρόνια να διαμορφώνεται στα 1.035 ευρώ. Αντίστοιχα το κόστος του DS 3 είναι 1.225 ευρώ, δηλαδή περίπου 200 ευρώ στην 5ετία ή 40 ευρώ ανά έτος (πολύ μικρή διαφορά).

Λίγο ακριβότερο από το μέσο όρο της κατηγορίας

Ενδιαφέρον έχει και η σύγκριση γενικότερα με το μέσο όρο της κατηγορίας, δηλαδή με τα mainstream μοντέλα της κλάσης. Σε αυτή την περίπτωση και όπως βλέπουμε οι δύο φίρμες είναι ακριβότερες από το μέσο όρο, όχι όμως κάποιο ιδιαίτερα σημαντικό ποσό.

Με το κόστος 5ετίας κατά μέσο όρο στην κατηγορία να κυμαίνεται στα 994 ευρώ, η Audi είναι ακριβότερη κατά 4% και η DS κατά 18,9 %.

5 χρόνια εγγύηση η DS, 2 η Audi

Τι ισχύει όμως και με τις εγγυήσεις των δύο εταιρειών; Το DS 3 εδώ «παίρνει την εκδίκησή του», καθώς έχει καλύτερη εγγύηση.    

Συγκεκριμένα η γαλλική φίρμα προσφέρει δωρεάν κάλυψη για 5 χρόνια ή 60.000 χλμ., ενώ η Audi έχει δωρεάν κάλυψη μόλις 2 χρόνια. Και οι δύο πάντως προσφέρουν επί πληρωμή επέκταση που φτάνει τα 5 χρόνια ή 100.000 χλμ.. 

After Sales υπηρεσίες https://www.autotriti.gr/autoaccessories/after-sales/
 


 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις, στο Autotriti.gr
Σχολιάστε
home pro
Εκθεση Αυτοκινήτου. Οικονομία στην κατανάλωση. Βρές υβριδικά, ηλεκτρικά, LPG/CNG, plug-in. Τι ισχύει για μεταχειρισμένα και diesel