• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Τι συμφέρει να αγοράσεις; Περισσότερα άλογα ή περισσότερο εξοπλισμό; Πότε βγαίνεις κερδισμένος;

Τα σκας για εξοπλισμό ή περισσότερα άλογα;

Διαβάστηκε από 4511 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 7/1/2019
 

Full extra ή περισσότερα άλογα; Πολλές φορές θα έχετε δει ένα μοντέλο με 2 εκδόσεις στα ίδια λεφτά αλλά στη μία περίπτωση με πλούσιο εξοπλισμό και στην άλλη με περισσότερα άλογα. Σε αυτό το δίλημμα εσείς τι θα διαλέγατε;

Στην ιστοσελίδα του AutoΤρίτη στις τιμές των καινούριων μοντέλων, θα βρείτε περιπτώσεις όπου ένα μοντέλο έχει την ίδια τιμή σε δύο διαφορετικές εκδόσεις. Η πρώτη είναι η πλούσια σε εξοπλισμό όμως με λιγότερα άλογα, η δεύτερη η βασική αλλά με μεγαλύτερου κυβισμού κινητήρα και περισσότερα άλογα. 

Το ερώτημα, λοιπόν, που αμέσως προκύπτει είναι: Τι αξίζει περισσότερο, τα άλογα ή ο εξοπλισμός; Η απάντηση εξαρτάται από το οδηγικό προφίλ του κάθε οδηγού.

Αν επιλέξεις περισσότερα άλογα κερδίζεις το αυτονόητο. Δηλαδή επιδόσεις, επιτάχυνση και οδηγική ευχαρίστηση, αφού οι πιο πολλοί ίπποι συνεπάγονται και πιο σπορ στήσιμο στην ανάρτηση και μεγαλύτερες ταχύτητες. Βέβαια, σε αυτή την περίπτωση θα δεις και την κατανάλωση να «τσιμπάει» προς τα πάνω, όμως αν είσαι ο τύπος που κοιτάει το 0-100 και όχι τα λτ./100 χλμ., τότε αυτό θα περάσει σε δεύτερη μοίρα. Επίσης, κάποιοι θα σωστά θα ισχυριστούν πως η κατανάλωση εξαρτάται και από τον τρόπο οδήγησης του κάθε οδηγού και έτσι αν θέλεις να είσαι οικονομικός, τα σύγχρονα αυτοκίνητα μπορούν και δεν καίνε… Όσο για την ασφάλεια, όπως θα ισχυριστεί η άλλη πλευρά (βλ. πιο κάτω); Όσο πιο πολλά τα άλογα, τόσο λιγότερο εκτεθειμένος θα βρεθείς στο αντίθετο ρεύμα.

Από την άλλη, αν επιλέξεις λιγότερα άλογα και περισσότερο εξοπλισμό τότε κερδίζεις σε άλλους τομείς. Πρώτα από όλα είναι η άνεση κατά την διαβίωση στην καμπίνα. Π.χ. το ενεργό cruise control θα σε ξεκουράσει σε ένα μακρινό ταξίδι, το αυτόματο φρενάρισμα θα σε σώσει από ένα τρακάρισμα μέσα στην πόλη. Επίσης, είναι και η αίσθηση που λαμβάνεις από την καμπίνα. Όσο πιο πλούσιος ο εξοπλισμός, τόσο πιο ωραία και οικεία αισθάνεσαι. Και τέλος, είναι και η ασφάλεια (έμμεση απάντηση στο παραπάνω) καθώς τα περισσότερα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας ανήκουν στον προαιρετικό εξοπλισμό και οι ίπποι δεν είναι πάντα αρκετοί…

Όμως σε αυτήν την περίπτωση χάνεις σε μεταπωλητική αξία, γιατί όταν θα έρθει η ώρα που θα πουλήσεις, ο εξοπλισμός -είτε άνεσης, είτε ασφάλειας- περνάει σε δεύτερη μοίρα. Σημασία παίζουν τα άλογα. Aρα για να βγεις «κερδισμένος» πρέπει να επιλέξεις την βασική έκδοση.

Εσείς, όμως, τι λέτε; Τι αξίζει περισσότερο; Τα άλογα ή εξοπλισμός; Που δίνετε μεγαλύτερη βάση και γιατί; 

 
Σχολιάστε την είδηση 1 σχόλια