• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Φωτό με παραβάσεις: Στο Facebook ή στην αστυνομία;

11.099 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 20/7/2021

Γιατί να βάζεις φωτογραφίες με παραβάτες το Facebook, όταν μπορείς να τις στείλεις στην τροχαία;

Τι μπορείς να κάνεις όταν μπροστά στα μάτια σου παραβιάζεται η νομιμότητα και η ηθική και η τροχαία απουσιάζει; Να ανεβάσεις φωτογραφία στο Facebook; Ή να τη στείλεις στην τροχαία;

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 
Παλαιότερα είχαμε γράψει ότι οδηγός που πάρκαρε παράνομα σε χώρο για ΑΜΕΑ, έκανε αγωγή και απαιτούσε εξωπραγματική αποζημίωση από την οδηγό που τον φωτογράφησε και ανέβασε την φωτογραφία του αυτοκινήτου στο Facebook. Και δυστυχώς ο νόμος είναι με το μέρος του, αφού εφόσον φαίνεται η πινακίδα, παραβιάζεται η ιδιωτικότητά του και προσβάλλεται η προσωπικότητά του. Το διακινδυνεύεις λοιπόν;
 
Γιατί αν είναι να σε κυνηγάνε για δεκάδες χιλιάδες ευρώ αποζημίωση, τότε οι περισσότεροι δεν θα ξανατραβήξουν φωτογραφία παραβάτη. Το να την ανεβάσεις στα κοινωνικά δίκτυα είναι μάλλον η μόνη διέξοδος στην αγανάκτηση που νοιώθουμε όταν όχι μόνο παραβιάζεται ο ΚΟΚ με αυτόν τον τρόπο, αλλά και η γαϊδουριά είναι τέτοια που αν διαμαρτυρηθείς σε βρίζουν κι από πάνω.
 
Το να ανεβάσεις τη φωτογραφία με σβησμένη πινακίδα, είναι μία λύση, όμως δεν εκθέτει τον παραβάτη. Και είναι αυτή η έκθεση του παραβάτη που φαίνεται πως με βάση το νόμο για τα προσωπικά δεδομένα, είναι παράνομη. Εκτός και αν ο νόμος συμπληρωθεί με έναν άλλον.
 
Σε άλλες χώρες, η φωτογράφιση παραβατών είναι συνηθισμένη, όμως αντί για τα κοινωνικά δίκτυα, οι φωτογράφοι αυτοί στέλνουν το υλικό απ` ευθείας στην αστυνομία. Έχει προβλεφθεί ο πολίτης να μπορεί να αστυνομεύει ο ίδιος τα δικαιώματά του, και με τη συνδρομή της τεχνολογίας, η αστυνομία μπορεί να σταθεί δίπλα του, όταν δεν μπορεί να βρεθεί παντού και πάντα.

Έτσι η φωτογραφία αυτή αποτελεί υλικό για το αυτόφωρο. Ο νόμος επιτρέπει στην αστυνομία να διώξει, με όλες τις προβλεπόμενες συνέπειες, τον παραβάτη, εφόσον το φωτογραφικό υλικό, έγκυρα αποδεικνύει την παράβαση.
 
Για την Ελλάδα, βέβαια, αν το ανέβασμα στα κοινωνικά δίκτυα παρομοιάζεται με «ρουφιανιά», τότε το να στέλνεις το υλικό αυτό στην τροχαία θα συγκρίνεται με εθνική προδοσία και το στίγμα θα είναι μεγάλο. Είναι όμως ένας τρόπος η αστυνόμευση να πυκνώσει και οι συμπεριφορές αυτές να αποτρέπονται. Είναι επίσης ένας τρόπος να προστατεύονται οι πολίτες από την δίωξη όταν απλά θέλουν να εκθέσουν και μειώσουν τέτοιες συμπεριφορές.
 
Τι λέτε λοιπόν; Θα θέλατε να έχετε την δυνατότητα να στέλνετε τέτοιες φωτογραφίες κατ`ευθείαν στην αστυνομία ή την τροχαία; Ή το θεωρείτε ρουφιανιά; Και τελικά πως μπορούμε να προστατευθούμε από τέτοιες συμπεριφορές, αν δεν χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία και την αστυνομία; Τι λέτε;

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »