GP Αμπου Ντάμπι: Κλείνει με 1-2 η Red Bull & pole ο Verstappen

GP Αμπου Ντάμπι: Κλείνει με 1-2 η Red Bull & pole ο Verstappen

5.039 Επισκέψεις στο άρθρο (19/11/2022)

Ο Max Verstappen κλείνει τη σεζόν παίρνοντας την 7η pole position για φέτος. Εμφανώς ταχύτερες οι δύο Red Bull που «κλείδωσαν» την πρώτη σειρά του grid, αφήνοντας πίσω τους τις δύο Ferrari με τρίτο τον Leclerc.

Pole για τον Verstappen στην Yas Marina

«Πρώτο τραπέζι» στην πίστα της Yas Marina στο Άμπου Ντάμπι θα βρεθούν τα δύο μονοθέσια της Red Bull με τον Max Verstappen να έχει την 20η pole position της καριέρας του, έχοντας δίπλα του στη δεύτερη θέση τον Sergio Perez.

Στη δεύτερη σειρά θα εκκινήσουν τα μονοθέσια της Ferrari με τον Charles Leclerc τρίτο και τον Carlos Sainz τέταρτο. Μάλιστα, στο ζευγάρι 2-3 αναμένεται να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο τελευταίος γύρος του φετινού πρωταθλήματος για τη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος οδηγών, εκεί όπου αυτή τη στιγμή ισοβαθμούν με 290 βαθμούς οι Charles Leclerc και Sergio Perez.

Από εκεί και έπειτα, η τρίτη γραμμή εκκίνησης ανήκει στις δύο Mercedes των Lewis Hamilton και George Russel, πίσω από τις οποίες θα βρεθεί η McLaren του Lando Norris και η Alpine του Esteban Ocon. Με τον τρόπο που ολοκληρώθηκαν οι κατατακτήριες δοκιμές στις τρεις πρώτες γραμμές παρατηρείται «σχηματισμός» με κάθε θέση να καταλαμβάνεται από τα μονοθέσια μίας ομάδας.

Πέρα από τη μονομαχία των Leclerc και Perez για τη δεύτερη θέση, σημαντικές μάχες αναμένεται να δοθούν και για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στο κατασκευαστών, καθώς ανάλογα με τα πλασαρίσματα των πιλότων της Ferrari και της Mercedes μπορεί να υπάρξει ανατροπή της βαθμολογικής κατάστασης και η τρίτη Mercedes (505 βαθμοί) να «κλέψει» τη δεύτερη θέση που κατέχει αυτή τη στιγμή η Ferrari με 524 βαθμούς.

Το Grand Prix Άμπου Ντάμπι θα ξεκινήσει αύριο στις 15:00 ώρα Ελλάδος.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Αποτελέσματα για την κατατακτήριες δοκιμές του GP Άμπου Ντάμπι


Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Mercedes
test center