GP Αμπου Ντάμπι: Κυριαρχία Χάμιλτον

5.513 Επισκέψεις στο άρθρο (2/12/2019)

Ο Λούις Χάμιλτον επικράτησε εύκολα στο Αμπου Ντάμπι, τελειώνοντας με τον καλύτερο τρόπο τη χρονιά στην οποία στέφθηκε για 6η φορά Παγκόσμιος Πρωταθλητής.

Η Γιάζ Μαρίνα αποδείχθηκε άκρως φιλόξενος τόπος για τον Βρετανό πιλότο της Mercedes-AMG, καθώς πήρε μια άνετη νίκη χωρίς να απειληθεί σε κάποιο σημείο. Αφορμή για πανηγυρισμούς λοιπόν στο στρατόπεδο της γερμανικής ομάδας, καθώς η σεζόν έκλεισε με την ενδέκατη νίκη του Χάμιλτον για φέτος και την 84η συνολικά στην καριέρα του. Αυτό το αποτέλεσμα μάλιστα τον φέρνει 7 νίκες πίσω από το ρεκόρ του Μίκαελ Σουμάχερ.

Κατά τα άλλα, το φετινό Grand Prix του Αμπου Ντάμπι δεν είχε να προσφέρει έντονες συγκινήσεις και θέαμα. Ο Μαξ Φερστάπεν πέρασε μπροστά από τον Σαρλς Λεκλέρκ και οι δύο ανέβηκαν στο πόντιουμ στην δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα. Μάλιστα, ο Ολλανδός πιλότος της Red Bull κατάφερε να τερματίσει 3ος φέτος στο πρωτάθλημα, δηλαδή στην καλύτερη θέση που έχει βρεθεί μέχρι στιγμής στην καριέρα του.

Κάποια προβλήματα ισχύος με το μονοθέσιο του ,που ανέφερε κατά τη διάρκεια του αγώνα, δεν στάθηκαν εμπόδιο στο να προσπεράσει και να κρατήσει πίσω του τον Μονεγάσκο οδηγό της Ferrari.

Ο Βάλτερι Μπότας που είχε δεχθεί ποινή λόγω αλλαγής κινητήρα και εκκίνησε από την ουρά κατάφερε να αναρριχηθεί στην τέταρτη θέση ενώ η πεντάδα ολοκληρώθηκε με τον Σεμπάστιαν Φέτελ.

Αυτός ήταν ο τελευταίος αγώνας για φέτος οπότε, το ραντεβού μας με τη Formula 1 ανανεώνεται για τον Μάρτιο του 2020, όταν θα γίνει η πρεμιέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος F1 2020 στο Αλμπερτ Πάρκ της Αυστραλίας.

Δείτε την τελική κατάταξη του αγώνα:


Toyota
test center