GP Αυστρίας: O Leclerc θριάμβευσε στην έδρα της Red Bull
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

GP Αυστρίας: O Leclerc θριάμβευσε στην έδρα της Red Bull

4.296 Επισκέψεις στο άρθρο (10/7/2022)

O Μονεγάσκος κυριάρχησε, ήταν ψύχραιμος στους τελευταίους γύρους και πήρε μια πολύτιμη νίκη μπροστά σε χιλιάδες Ολλανδούς που ταξίδεψαν για να υποστηρίζουν τον συμπατριώτη τους Verstappen.

Θρίαμβος για Leclerc-Ferrari

To πάρτι που είχε στηθεί από χιλιάδες φίλους του Verstappen στην έδρα της Red Bull χάλασε ο Charles Leclerc. Ο Μονεγάσκος κυριάρχησε σε όλο τον αγώνα και παρά το μικρό πρόβλημα που αντιμετώπισε με το πεντάλ του γκαζιού στους τελευταίους γύρους, κατάφερε να κατακτήσει μια πανάξια νίκη, την πρώτη του σε Grand Prix της F1, στο οποίο δεν εκκινεί από την pole position.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Κυρίαρχος σε όλο τον αγώνα ο Leclerc

O Verstappen, αν και κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον Leclerc στους πρώτους γύρους, έγινε γρήγορα φανερό πως δεν θα μπορούσε να κρατήσει την πρωτοπορία για πολύ ακόμα. Ο Leclerc έκανε την κίνησή του και κατάφερε να προσπεράσει τον Verstappen, με την Red Bull να καλεί αμέσως τον Ολλανδό στα pits προσπαθώντας να βρει ρυθμό. Τα πράγματα όμως δεν εξελίχθηκαν όπως θα ήθελε η Red Bull, αφού σε κάθε pit stop του Verstappen, η Ferrari απαντούσε καλώντας τους Leclerc και Sainz στα pits, με τις δύο Ferrari έπειτα να κυνηγούν, να  «πιάνουν» και στην συνέχεια να προσπερνούν τον Ολλανδό.

Μεγάλος χαμένος ο Carlos Sainz

Το ίδιο είχε βάλει σκοπό να κάνει η Ferrari και μέσω των τελευταίων pit stop που έκανε στα δύο μονοθέσιά της, όμως ενώ ο Leclerc κατάφερε να προσπεράσει ξανά το Max, ο Sainz δεν ήταν τόσο τυχερός. Ο Ισπανός, ενώ βρισκόταν μια ανάσα από τον Verstappen και από το 1-2, είδε τον κινητήρα του να παίρνει φωτιά. Η εγκατάλειψη του Sainz έκανε δώρο την τρίτη θέση τον Lewis Hamilton, με τη δεύτερη Mercedes του Russell να έρχεται τέταρτη. Σε καμία περίπτωση πάντως δεν φάνηκε πως τα μονοθέσια με έμβλημα το αστέρι είχαν την δυνατότητα να ανταγωνιστούν τις Red Bull και τις Ferrari. Aξίζει να σημειώσουμε πως στις πρώτες στροφές του αγώνα ο Russell συγκρούστηκε με τον Perez με αποτέλεσμα ο Μεξικανός να βγει εκτός, να μπει στα pits και στην συνέχεια να εγκαταλείψει. Ο Russell τιμωρήθηκε με ποινή 5 δευτερολέπτων.

O επόμενος αγώνας θα γίνει στις 22-24 Ιουλίου στην Γαλλία.

Συνέχεια του άρθρου >>>
PEIRAIOS LEASING
OPEL