2 φωτογραφίες »

Verstappen από άλλο πλανήτη, τέταρτος ο Hamilton

4.198 Επισκέψεις στο άρθρο (4/7/2021)

Ο Ολλανδός πήρε μια εύκολη νίκη στην Αυστρία και πηγαίνει στο Silverstone με διαφορά ασφαλείας από τον Lewis Hamilton.

Mια ακόμη νίκη την φετινή χρονιά πανηγυρίζει ο Max Verstappen στο Red Bull Ring της Aυστρίας. Ο Ολλανδός πιλότος ηγούταν στον αγώνα από τον πρώτο έως τον τελευταίο γύρο, πήρε την καρό σημαία πολύ εύκολα και αύξησε ακόμα περισσότερο την διαφορά του από τον Lewis Hamilton. O Verstappen, σε αντίθεση με το προηγούμενo Grand Prix, δεν δέχθηκε πίεση σε κανένα σημείο του αγώνα και μπήκε μάλιστα για δεύτερο pit-stop για να πάρει και τον έξτρα πόντο του ταχύτερου γύρου.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Στην δεύτερη θέση κατετάγη ο Bottas κάνοντας έναν σταθερό αγώνα, επωφελούμενος από το πρόβλημα που αντιμετώπισε ο Lewis Hamilton μετά από ζημιά που υπέστη στο δεξί μέρος του σασί του, ύστερα από κάποιο άτσαλο πέρασμα πάνω από τα κερμπ. H Mercedes έδωσε στο πράσινο φως να προσπεράσει τον Bρετανό στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα, όταν είδε τον Lando Norris να πιέζει τον Φινλανδό. Το παιδί-θαύμα της McLaren έπεσε θέσεις στο πρώτο μέρος του αγώνα, ωστόσο μπόρεσε να περάσει και αυτός τον Hamilton και να πάρει την καρό σημαία από την τρίτη θέση.

O Lewis Hamilton βρισκόταν στην δεύτερη θέση όταν οι μηχανικοί του τον ενημέρωσαν πως η αεροδυναμική απόδοση του μονοθεσίου έχει μειωθεί αισθητά λόγω ζημιάς στο σασί. Ο Bρετανός τελικά κατάφερε να τερματίσει τέταρτος μπροστά από τον Perez. Ο Μεξικανός ωστόσο με την ποινή των 10 δευτερολέπτων που δέχθηκε (για δύο οδηγικά λάθη προσπαθώντας να προσπεράσει τον Leclerc) έπεσε την 6η θέση, με τον Sainz με ανεβαίνει στην 5η. O Ricciardo με τη δεύτερη McLaren άντεξε στην πίεση του Leclerc, παίρνοντας στην 7η θέση, όγδοος ήταν ο Μονεγάσκος ενώ την δεκάδα έκλεισαν οι Gasly με AlphaTauri Honda και Fernando Alonso.

O επόμενος αγώνας θα γίνει στις 16-18 Ιουλίου στο Silverstone της Mεγάλης Βρετανίας, την πατρίδα του Lewis Hamilton. O Βρετανός είναι πλέον 32 πόντους πίσω από τον Max Verstappen και η Mercedes 44 πόντους πίσω από την Red Bull. Ο επόμενος αγώνας θα είναι η πρώτη φορά που θα εφαρμοστεί το νέο σύστημα κατατακτήριων «sprint race».
 
Δείτε την τελική κατάταξη του σημερινού αγώνα:  

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Hyundai
OPEL