GP Βραζιλίας: Αποκλεισμός, πρόστιμο & 1ος ο Bottas

GP Βραζιλίας: Αποκλεισμός, πρόστιμο & 1ος ο Bottas

3.168 Επισκέψεις στο άρθρο (13/11/2021)

Επεισοδιακές καταστάσεις στη Βραζιλία με τον Hamilton να ξεκινά τελευταίος στο sprint, μετά τον αποκλεισμό του από τις κατατακτήριες, και τον Verstappen να «τρώει» πρόστιμο 50.000 ευρώ, επειδή ακούμπησε την αεροτομή του Βρετανού στο parc ferme. Μέσα στον χαμό, ο Bottas πήρε την pole!

Η Βραζιλία είναι ένα από τα Grand Prix που η pole position κρίνεται μέσω της διαδικασίας του sprint και δεν θα μπορούσε να είναι πιο επεισοδιακή, από ότι εξελίχθηκε φέτος. Η κόντρα ανάμεσα στους Hamilton και Verstappen και ο ιδιαίτερος χαρακτήρας του τελευταίου, έκαναν τον Ολλανδό να παρατηρήσει μια μικρή λεπτομέρεια στο μονοθέσιο του Βρετανού. Έτσι, ο Verstappen εξέτασε και ακούμπησε το πίσω μέρος του μονοθεσίου του Hamilton στο parc ferme με αποτέλεσμα να δεχθεί πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ. Αιτία αυτού του... ελέγχου στο μονοθέσιο του πολλάκις πρωταθλητή, το μεγαλύτερο διάκενο ανάμεσα στα πτερύγια της αεροτομής. Οι κανονισμοί αναφέρουν ότι όταν το DRS είναι ενεργοποιημένο το μέγιστο επιτρεπτό διάκενο είναι 85 χλστ., ωστόσο του Βρετανού ήταν μεγαλύτερο κατά κάποια χιλιοστά, δικαιολογώντας εν μέρει τις μεγαλύτερες τελικές ταχύτητες σε ευθεία. Αυτός ήταν εν τέλει και ο λόγος που ο Hamilton αποκλείστηκε από τη διαδικασία των κατατακτηρίων για το sprint, κατόπιν του τεχνικού ελέγχου, και εκκίνησε τελευταίος.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 

 
Παρόλα αυτά, ο Βρετανός έδειξε την κλάση του και σε μόλις 24 γύρους, που διήρκησε το sprint κατάφερε να εκτοξευθεί στην πέμπτη θέση από την τελευταία οδηγώντας εκπληκτικά. Μολαταύτα, επειδή είχε ήδη δεχθεί ποινή 5 θέσεων λόγω αντικατάστασης κινητήρα, θα εκκινήσει από τη 10η θέση. Συνυπολογίζοντας ότι λόγω της ποινής, ακόμα και να έπαιρνε την pole, θα ξεκινούσε τον αγώνα 6ος λόγω της ποινής, η 10η θέση στο grid μετά από όλα αυτά δεν κακοπέφτει στον Βρετανό.

Από εκεί και έπειτα, στο διαδικαστικό μέρος, νικητής του spring και pole man χρίστηκε ο Valtteri Bottas, ο οποίος θα εκκινήσει στον αυριανό αγώνα έχοντας μια ανάσα πίσω του τον Verstappen. Τρίτη θέση για τον Carlos Sainz που έκανε μια πολύ καλή εμφάνιση και κατάφερε να κρατήσει πίσω του μέχρι την καρό σημαία τον Sergio Perez, ο οποίος με τη σειρά του αντιστάθηκε στην πίεση του Lando Norris. Συνέχεια του άρθρου >>>
Hyundai
KIA