GP Βραζιλίας: Μεγαλώνει τo ρεκόρ, 17η νίκη ο Verstappen
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

GP Βραζιλίας: Μεγαλώνει τo ρεκόρ, 17η νίκη ο Verstappen

6.345 Επισκέψεις στο άρθρο (5/11/2023)

- Μεγαλώνει το ρεκόρ με τις περισσότερες νίκες ο Verstappen
- Δεύτερος ο Norris με McLaren
- Τρίτος στο νήμα ο Alonso με Aston Martin

Μία ακόμη νίκη για το Max Verstappen

Ο Max Verstappen πέτυχε μια κυριαρχική νίκη στο Grand Prix του Σάο Πάολο και έτσι επέκτεινε το ρεκόρ για τις περισσότερες νίκες σε μία σεζόν σε 17. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της φετινής χρονιάς έστριψε στην πρώτη στροφή καθαρά πρώτος αλλά μια σφοδρή σύγκρουση μεταξύ του Alex Albon και του Kevin Magnussen είχε ως αποτέλεσμα να βγουν κόκκινες σημαίες στην πίστα και τα μονοθέσια να επιστρέψουν στα pits. Είχε προηγηθεί, στον γύρο σχηματισμού , η έξοδος του Charles Leclerc στις μπαριέρες και η εγκατάλειψή του.

Ο Verstappen έστριψε πρώτος και μετά την δεύτερη εκκίνηση του αγώνα και στην συνέχεια δεν αντιμετώπισε πρόβλημα να κρατήσει την πρωτοπορία του αγώνα, δημιουργώντας διαφορά ασφαλείας από τον δεύτερo Lando Norris με τη McLaren. Tην τρίτη θέση του βάθρου κατέκτησε ο Fernando Alonso μετά από μια συναρπαστική μάχη με τον Sergio Perez μέχρι και τα τελευταία μέτρα του αγώνα. Πίσω από το Μεξικανό, ο Lance Stroll πήρε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα για την Aston Martin με την 5η θέση στην οποία κατετάγη. 

Ο Carlos Sainz τερμάτσε έκτος, ο Gasly με Alpine ήταν έβδομος, ενώ ο Lewis Hamilton ολοκλήρωσε ένα δύσκολο Grand Prix για τη Mercedes από την όγδοη θέση. Οι Yuki Tsunoda και Esteban Ocon ολοκλήρωσαν την πρώτη 10άδα.

Συνέχεια του άρθρου >>>
EUROINS PASXA
KIA