GP Βρετανίας: Pole για τον Μπότας

3.139 Επισκέψεις στο άρθρο (13/7/2019)

Η Mercedes έκανε το 1-2 στο GP της Μ. Βρετανίας με τον Βάλτερι Μπότας να παίρνει τη δέκατη pole position της καριέρας του. Στο πλευρό του ο Λούις Χάμιλτον, ενώ μια ανάσα πίσω του ο Σαρλς Λεκλέρκ με μονοθέσιο της Ferrari.

Στον «πόντο» κρίθηκε η φετινή pole position της γενέτειρας της Fomula 1 στην πίστα του Σίλβερστοουν και το Grand Prix Μ. Βρετανίας. Οι δύο Mercedes θα εκκινήσουν αύριο σε πρώτη και δεύτερη θέση με τη μεταξύ τους διαφορά στις κατατακτήριες δοκιμές να ορίζεται μόλις στα 6 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Ελάχιστα πίσω τους βρέθηκε ο Μονεγάσκος πιλότος της Scuderia Ferrari, ο οποίος ολοκλήρωσε την προσπάθειά του όντας 79 χλστ. του δλ. πιο αργός.

Από την τέταρτη και την πέμπτη θέση θα ξεκινήσουν αύριο τα δύο μονοθέσια της Red Bull, με τον Φερστάπεν να προπορεύεται του Γκασλί, ενώ ο Σεμπάστιαν Φέτελ κατέλαβε την 6η θέση, όντας σε κακή μέρα.

Αξίζει να αναφέρουμε πως, την πρόκριση στο Q2 δεν πήραν οι Κέβιν Μάγκνουσεν (Haas), Κβίατ (Toro Rosso), Λανς Στρολ (Racing Point) και οι δύο Williams. Αντίστοιχα, στο Q3 δεν πέρασαν τα δύο μονοθέσια της Alfa Romeo, ο Κάρλος Σάινθ τζούνιορ (McLaren), ο Γκροζάν (Haas)  και ο Σέρχιο Πέρεθ (Racing Point). 

Κλείνοντας, να πούμε πως ο αυριανός αγώνας ξεκινά στις 16:10 ώρα Ελλάδος. Δείτε παρακάτω πως διαμορφώθηκε η κατάταξη μετά το πέρας των κατατακτήριων δοκιμών στο GP Μ. Βρετανίας.

peugeot
NISSAN