GP Emilia Romagna: Νικητής ο Verstappen στο sprint race της Imola
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

GP Emilia Romagna: Νικητής ο Verstappen στο sprint race της Imola

2.286 Επισκέψεις στο άρθρο (23/4/2022)

Ο πρώτος αγώνας sprint της χρονιάς βρήκε τον Ολλανδό της Red Bull να διατηρεί την pole position του αυριανού αγώνα, παρότι χρειάστηκε 20 γύρους για να περάσει τον Leclerc, μετά την κακή του εκκίνηση.

Γλυκόπικρη μέρα για τους «Tifosi» της Ferrari «εντός έδρας»

Ο πρώτος αγώνας σπριντ της Imola είχε θριαμβευτή τον Ολλανδό πιλότο της Red Bull, Max Verstappen, που παρόλο που ξεκίνησε από την pole τον αγώνα, χρειάστηκε 20 γύρους για να προσπεράσει τον Charles Leclerc της Ferrari λίγο πριν το τέλος.

Ο Ολλανδός έχασε λόγω σπινιαρίσματος μερικά μέτρα στην εκκίνηση, με τον Μονεγάσκο πιλότο της Scuderia να το εκμεταλλεύεται προσπερνώντας τον και να κρατά την πρώτη θέση μέχρι τον 20ο γύρο. Εκεί όμως η φθορά των μαλακών ελαστικών του Leclerc έδωσε την ευκαιρία στον Verstappen να ροκανίσει τη διαφορά στους 3 τελευταίους γύρους και να τον προσπεράσει εκμεταλλευόμενος το DRS. Έτσι θα ξεκινήσει από την pole position τον αυριανό αγώνα ενώ πρόσθεσε και 8 βαθμούς στο «σακούλι» του πρωταθλήματος.

Στην 3η θέση τερμάτισε ο Sergio Perez, παρότι ξεκίνησε από την 7η θέση, ολοκληρώνοντας μια ευχάριστη ημέρα για τους ανθρώπους της Red Bull. Άξιος αναφοράς και ο Carlos Sainz της Ferrari, που παρότι ξεκίνησε από την 10η θέση λόγω της χθεσινής του ατυχίας, κατάφερε να τερματίσει στην 4η θέση, ενώ την πρώτη 6άδα έκλεισαν οι Lando Norris και Daniel Ricciardo της Mclaren, δείχνοντας σημάδια βελτίωσης για την Αγγλική ομάδα. Στις 2 τελευταίες θέσεις των βαθμών του sprint race τερμάτησαν οι Valtteri Bottas και Kevin Magnussen, με Alfa Romeo και Haas αντίστοιχα.

Ο αυριανός αγώνας του GP της Emilia Romagna θα ξεκινήσει στις 4 ώρα Ελλάδος και αναμένεται να προσφέρει δυνατές συγκινήσεις.

Η τελική κατάταξη του Sprint Race της Imola

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

TI LINGLONG AGORAZO
NISSAN