GP Γαλλίας: Θριαμβευτής ο Verstappen, 2-3 για Mercedes
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

GP Γαλλίας: Θριαμβευτής ο Verstappen, 2-3 για Mercedes

3.607 Επισκέψεις στο άρθρο (24/7/2022)

Με τον Lerclerc να αγκαλιάζει τις μπαριέρες, το απόγευμα εξελίχθηκε σε περίπατο για τον Verstappen, ωστόσο οι μάχες έδιναν και έπαιρναν στις πιο πίσω θέσεις.

Δύσκολο απόγευμα για την Ferrari

Πιο εύκολα από ότι θα περίμενε κανείς επικράτησε ο Max Verstappen σε έναν συγκλονιστικό αγώνα που ήταν γεμάτος μάχες από την αρχή μέχρι το τέλος.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ήθελαν αλλά δεν μπορούσαν οι Red Bull

Ο αγώνας ξεκίνησε με τον Lewis Hamilton να κάνει την καλύτερη εκκίνηση ανάμεσα στους 5 πρώτους και να καταφέρνει να περάσει μπροστά από τον Perez, ο οποίος δεν έχασε χρόνο και άρχισε αμέσως να πιέζει τον Βρετανό. Παρόμοια πίεση άσκησε ο δεύτερος ο Verstappen στον πρωτοπόρο Leclerc, και στις δύο περιπτώσεις ωστόσο οι οδηγοί της Red Bull δεν μπορούσαν να προσπεράσουν τους αντιπάλους τους.

Έξοδος για τον Leclerc, προφυλάχθηκε ο Sainz

Η πίστα ήταν καυτή και έτσι δεν άργησαν να ξεκινήσουν τα πρώτα pit stops. Η Red Bull βλέποντας πως ο Verstappen δεν μπορούσε να προσπεράσει τον Leclerc, κάλεσε τον Ολλανδό στα pits. Ο Leclerc εκείνη την στιγμή έπρεπε να πιέσει για να μην βρεθεί πίσω από τον Verstappen μετά το δικό του pit stop, ένα λάθος που έκανε όμως (αυτό είπε στις δηλώσεις του) τον έκανε να χάσει τον έλεγχο και να καταλήξει στις μπαριέρες. To Safety Car μπήκε στην πίστα με τους περισσότερους οδηγούς να επιλέγουν να μπουν στα pits για να αλλάξουν ελαστικά. Μεγάλος ωφελημένος από αυτή την εξέλιξη δεν ήταν άλλος από τον Carlos Sainz που ξεκίνησε από τις τελευταίες θέσεις, αφού οι διαφορές με τους πρωτοπόρους εξανεμίστηκαν και πλέον είχε στο μονοθέσιό του την μεσαία γόμα που τον έκανε σαφώς πιο γρήγορο. Αυτό αποδείχθηκε στην πράξη αφού ο Sainz έφτασε ακόμη μέχρι και την τρίτη θέση, πριν η Ferrari τον καλέσει και πάλι στα pits από φόβο ότι τα ελαστικά του δεν θα αντέξουν μέχρι το τέλος. Αυτή η απόφαση δεν άρεσε ιδιαίτερα στον Ισπανό...

Συνέχεια του άρθρου >>>
Toyota
moto