3 φωτογραφίες »

GP Γαλλίας: Θρίαμβος για Verstappen & Red Bull

2.708 Επισκέψεις στο άρθρο (20/6/2021)

Αγώνας για γερά νεύρα με προσπέραση νίκης στον προτελευταίο γύρο για τον πιλότο της Red Bull, που άφησε στην δεύτερη θέση τον Βρετανό παγκόσμιο πρωταθλητή Lewis Hamilton.

Η ταχύτητα του Ολλανδού και η εξαιρετική διαχείριση του αγώνα από τους ανθρώπους της Red Bull τους έφεραν στην πρώτη θέση του βάθρου στο γαλλικό Gran Prix, σε έναν αγώνα με πολλές ανατροπές και έντονες συγκινήσεις. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Lewis Hamilton, ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο μεξικανός Sergio Perez, επισφραγίζοντας την στρατηγική επιτυχία της ομάδας του.

Οι δύο θριαμβευτές της Red Bull

Οι δύο θριαμβευτές της Red Bull

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »


Η εκκίνηση έγινε με τον Verstappen στην Pole Position και τον Hamilton δίπλα του. Ο Ολλανδός ξεκίνησε καλά όμως ένα μικρό λάθος του ήταν αρκετό για να βρεθεί εκτός πίστας, με τον Hamilton να βρίσκει ευκαιρία να περάσει μπροστά. Πιο πίσω βρίσκονταν οι Bottas και Perez, με τους Sainz και Gasly να κλείνουν την πρώτη 6άδα μετά τον πρώτο γύρο.

Εκεί ξεκίνησε η μάχη της στρατηγικής από τις ομάδες για το 1ο pit stop, με την 3άδα να παραμένει ίδια μετά τους πρώτους 10 γύρους. Ο Lewis Hamilton «τρέναρε» έναν γύρο το πρώτο του pit stop με αποτέλεσμα όταν επέστρεψε στην πίστα να έχει πλέον μπροστά του τον Ολλανδό της Red Bull.

Οι επόμενοι γύροι είχαν τους Hamilton & Bottas να κυνηγούν τον Verstappen στον πόντο. Αυτό συνεχίστηκε μέχρι τον γύρο 33, που η Red Bull έκανε την κίνησή της, καλώντας τον Ολλανδό σε pit stop και αλλάζοντας τα σκληρά ελαστικά του με μεσαία. Αποτέλεσμα, ο Verstappen να βρίσκεται σχεδόν 20 δλ. πίσω 19 γύρους πριν την καρό σημαία, έχοντας όμως φρέσκα μεσαία ελαστικά, έναντι των ήδη ταλαιπωρημένων σκληρών που φόραγαν οι δύο Mercedes.

9 γύρους μετά βρισκόταν ήδη στην 3η θέση, πιέζοντας οριακά τον Bottas, ο οποίος δεν άντεξε πολύ. Δύο γύρους αργότερα και 9 πριν το τέλος, ο Ολλανδός βρισκόταν πίσω από τον 7 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή, ροκανίζοντας την διαφορά τους σε κάθε γύρο. Στον προτελευταίο λοιπόν γύρο, ο Verstappen έκανε την επίθεσή του, περνώντας τον Hamilton κατακτώντας την 3η του φετινή νίκη, αυξάνοντας την διαφορά του από τον Βρετανό στους 12 πόντους. Θρίαμβος και για τον Perez που κατάφερε να περάσει στην 3η θέση, αφήνοντας εκτός βάθρου τον Bottas.

Αποτελέσματα GP Γαλλίας

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »

peugeot
citroen