GP ΗΠΑ: H νίκη του Verstappen έδωσε το πρωτάθλημα στη Red Bull
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

GP ΗΠΑ: H νίκη του Verstappen έδωσε το πρωτάθλημα στη Red Bull

3.921 Επισκέψεις στο άρθρο (24/10/2022)

Λίγες ώρες μετά τον θάνατο του ιδρυτή της Red Bull, κ. Dietrich Mateschitz, η αυστριακή ομάδα, χάρη στη νίκη του Verstappen, πανηγύρισε το πρωτάθλημα Κατασκευαστών.

Νταμπλ για την Red Bull

Το νταμπλ έκανε η ομάδα της Red Bull στον 19ο αγώνα της χρονιάς στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής χάρη στους βαθμούς που της έδωσε ο νικητής Max Verstappen και ο Sergio Perez, ο οποίος τερμάτισε στην τέταρτη θέση. 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ο Russell έβγαλε εκτός τον Sainz

Ο αγώνας ξεκίνησε με τον Verstappen να κάνει καλύτερη εκκίνηση από τον Sainz και να στρίβει πρώτος. Τα χειρότερα δεν είχαν έρθει όμως για τον Ισπανό πιλότο της Ferrari καθώς, την στιγμή που ο Sainz αλλαξε γραμμή για να επιτεθεί ξανά στον Ολλανδό, ο Russell έπεσε πάνω του λόγω καθυστερημένου φρεναρίσματος και του κακού υπολογισμού που έκανε για την θέση του Ισπανού (τιμωρήθηκε με 5 δλ).  

Μονομαχία Verstappen-Hamilton για τη νίκη

Η εγκατάλειψη του Sainz έφερε τον Hamilton στην δεύτερη θέση, με τον Βρετανό να αρχίζει αμέσως την καταδίωξη του Ολλανδού χωρίς όμως αποτέλεσμα. Τα πράγματα δεν άλλαξαν ούτε όταν το Safety Car χρειάστηκε να μπει στην πίστα δύο φορές μέσα σε λίγους γύρους λόγω της εξόδου του Bottas και της σύγκρουσης του Alonso με τον Stroll, ωστόσο το έργο του Verstappen έγινε δυσκολότερο όταν στο τελευταίο του pit stop, οι μηχανικοί του έκαναν λάθος με αποτέλεσμα να πέσει πίσω από τον Leclerc και περίπου 9 δευτερόλεπτα πίσω από τον Hamilton. 

O Ολλανδός όμως δεν τα παράτησε και εκμεταλλευόμενος πως φορούσε πιο γρήγορη γόμα (μέση ο Verstappen, σκληρή ο Hamilton) άρχισε να καταδιώκει τον Βρετανό αφού πρώτα προσπέρασε τους πιλότους που βρίσκονταν ανάμεσα τους. Η μάχη για την πρώτη θέση ήταν θεαματική και πράγματι ο Verstappen κατάφερε να προσπεράσει τον Hamilton 6 γύρους πριν το τέλος του αγώνα. 

Συνέχεια του άρθρου >>>
PEIRAIOS LEASING
NISSAN